Rouz u plej-ofu prvi put od 2012.

Derik Rouz, najkorisniji igrač NBA lige 2011. godine, mnogo toga ružnog prevalio je preko glave prethodnih godina.

Izvor: SO

Petak, 17.04.2015.

10:17

Default images
Getty Images

Teško je povređivao oba kolena, a u plej-ofu nije nastupao od prvog meča doigravanja 2012. godine.

Zato je Derik dodatno uzbuđen pred početak serije u kojoj će njegov Čikago pokušati da eliminiše Milvoki. “Biće zabavno, dobiću šansu da izađem na teren i borim se sa svojim saigračima u plej-ofu. U doigravanju je drugačija atmosfera, drugačija postavka stvari“, rekao je Rouz.

“Ponovo sam u prilici da igram igru koju volim – intenzitet će biti visok i jedva čekam da počne“, dodao je 26-godišnji košarkaš.

A da li se Rouza pita šta bi bilo da je prethodnih godina bio zdrav?

“Ne mogu da razmišljam o tome, prestao sam to da činim davno. Živim u sadašnjem trenutku i volim da je tako“, kaže Rouz.

Bulsi su 2011. godine ostvarili 61 pobedu, a Rouz je postao najmlađi MVP u istoriji. U finalu Istoka u pet utakmica su izgubili od Majamija, a činilo se da će sledeća sezona takođe biti uspešna.

Međutim, povreda Rouza u prvom meču prve runde plej-ofa označila je kraj tih nadanja, a Čikago je od tada uspeo da dođe samo do polufinala konferencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: