NBA: Sezona otkazana još 2 nedelje

Lokaut u NBA ligi se nastavlja, a sezona sigurno neće početi pre 30. novembra, epilog je pregovora održanih u petak.

Izvor: B92

Subota, 29.10.2011.

02:02

Default images

Iako se dan ranije činilo da se nazire rešenje, poslednji sastanak završen je bez dogovora vlasnika i igrača.

Komesar lige Dejvid Štern, koji je već pomerio početak takmičenja, ponovo je primoran da otkaže mečeve i sada se postavlja pitanje da li će se ove sezone igrati košarka u najjačoj ligi sveta.

„Već sada je jasno da je nemoguće imati celu sezonu. Iako je postojao tračak nade, on je nastao nakon poslednjeg neuspešnog sastanka i, pod bilo kojim okolnostima, nerealno je očekivati da se svi mečevi odigraju“, rekao je Štern.

Poslednja tri dana strane su razgovarale o “seleri kep” sistemu i postignut je napredak. Međutim, još jednom se pokazalo da je kamen spoticanja raspodela profita pa ni ovaj put rešenje nije pronađeno. Igrači su pristali da smanje svoj udeo sa 57 na 53 procenta, u petak su ponudili 52, ali su vlasnici ostali pri stavu da bude 50-50.

„Do ovog popodneva imali smo nekoliko dana u kojima smo došli do kompromisa. Napravili smo značajan pomak po pitanju dužine ugovora, a onda smo se vratili na pitanje podele profita. Bili Hanter je rekao da ne pristaje ni na peni manje od 52 procenta“, rekao je Štern.

Novi sastanci dve strane nisu zakazani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: