Počinje 63. NBA sezona

Izvor: B92

Utorak, 28.10.2008.

09:14

Default images

Utakmicama Boston – Klivlend, Los Andjeles Lejkers - Portland i Čikago – Milvoki, naredne noći počinje 63.sezona NBA lige.

Ove sezone Srbija će imati 5 predstavnika: Predraga Stojakovića (Nju Orlians), Darka Miličića (Memfis), Marka Jarića (Memfis, stigao u razmeni iz Minesote), Vladimira Radmanovića (LA Lejkers) i Aleksandra Pavlovića (Klivlend), dok su se tokom leta u Evropu vratili Nenad Krstić (Trijumf iz Nju Džersija) i Kosta Perović (GS/ Bejkersfild NBDL u Pamesu).

U NBA je i dalje trener Igor Kokoškov, koji je prešao u ekipu Finiks Sansa.

Tokom pauze ekipa Sijetl Supersoniksa preselila se u Oklahomu i promenila ime u Oklahoma Tander, dok su prelasci Eltona Brenda u Filadelfiju i Berona Dejvisa u LA Kliperse najveći transferi u pauzi izmedju dve sezone, naravno ne računajući nove ugovore koje su pojedini igrači potpisivali posle 1.jula.

Podsetimo, ekipa Bostona koja otvara sezonu utakmicu sa Kavalirsima, brani titulu.

Sem Kasel, bek Seltiksa i jedini iz ekipe koji je u karijeri već ’branio’ titulu (i uspeo sa Hjuston Roketsima), najkompetentniji je da proceni šanse Bostona da ponovi podvig.

„Jedino vreme može da nam ponudi odgovor. Moramo da se žrtvujemio i da izgaramo još više nego prošle sezone, i to svake noći“, kaže nekadašni igrač Milvokija i Minesote.

Jedan od najboljih trojakaša u istoriji Rej Alen smatra da je pred Bostonom veliki izazov.

„Želimo još da se poboljšamo, i u odbrani i u napadu. Biće vrlo teško ponoviti prošlogodišnji uspeh, ali dorasli smo tom zadatku“.

Pol Pirs, član ubitačnog trija ’Kelta’ (Alen-Pirs-Garnet), rekao je da njegov tim može da ponovi dostignuće iz 1969. godine, kada je Boston dobio Lejkerse u sedmoj utakmici finalne serije i uzeo drugi uzastopni prsten.

„Samopouzdanje nam je prilično poraslo posle osvajanja titule u i uživamo u tom osećanju. Učinili bismo veliku stvar kada bismo uradili nešto što Bostonu nije pošlo za rukom 40 godina“, izjavio je 31-godišnji bek.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: