Donovan novi trener Orlanda

Izvor: B92, zvanicni sajt

Petak, 01.06.2007.

19:25

Default images

Bili Donovan dobio je priliku kakva se ne odbija – veliku platu, obećavajući tim i posao u blizini kuće. "Moja odluka da stignem ovde nema nikakve veze sa Univerzitetom Florida. Ovo je totalno drugačije okruženje", rekao je Donovan na pres konferenciji na kojoj je predstavljen kao prvi trener Orlando Medžika.

Donovan i uprava Orlanda dogovorili su petogodišnju saradnju vrednu 27.5 miliona dolara, što je duplo veća plata koju je mladi stručnjak dobijao na Univerzitetu Florida. On je nedavno odbio ponudu da preuzme Univerzitet Kentaki, dok je pregovarao sa Floridom o produženju saradnje. 

Donovan na klupi Orlanda menja Brajana Hila koji je otpušten posle dve sezone u kojima je Medžik imao negativan rekord.

42-godišnji Donovan je sagradio šampionsku dinastiju u Gejnsvilu, gde je Floridi doneo dve titule prvaka u koledž konkurenciji u ovoj i prethodnoj sezoni. On se bavi trenerskim pozivom 13 sezona – dve u Maršalu i 11 u Gejtorsima.

Donovanovi puleni iz Floride Žoakim Noa, Al Horford i Kori Bruer biće veoma visoko plasirani na ovogodišnjem draftu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: