Srbija rutinski sa Mađarima

Košarkaši Srbije pobedili su Mađarsku u gostima rezultatom 89:61 u 8. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izvor: Saša Ozmo

Subota, 13.09.2008.

19:41

Default images

Naš nacionalni tim rutinski je savladao severne susede, a selektor Dušan Ivković mogao je ravnomerno da rasporedi minutažu. Srbija sada ima skor od 5-1, a sledeći meč igra u sredu sa Finskom kod kuće (20.30h). Najefikasniji u taboru Srbije bio je Uroš Tripković sa 20 poena, Kosta Perović je ubacio 12 (9 sk), Zoran Erceg 13, a Nenad Krstić, Miloš Vujanić i Novica Veličković po 11 poena.

Treba istaći i odličnu partiju Milenka Tepića koji je upisao 4 poena i 8 asistencija. Jedini sa dvocifrenim brojem poena kod Mađara bio je Ištvan Nemet (11).

Atmosfera u dvorani u Sombatheju nije bila ni izbliza uzavrela kao što je najavljivano. Domaćin je priključak sa očigledno nadmoćnim Srbima držao sve do kraja prve deonice, a za to su najzaslužniji bili Nemet koji je odlično razigravao saigrače i centar Marton Bader.

Ipak, serijom 10:2 krajem prve četvrtine ekipa Dušana Ivkovića napravila je odlučujući korak ka trijumfu. Krstić je u prvih deset minuta predvodio 'orlove' sa 11 poena. Štafetu od njega u nastavku su preuzeli Tripković i Perović. Bek-šuter 'plavih zabeležio je 12 poena u drugom periodu (15 do poluvremena), a Kosta je imao 6 poena i 6 skokova.

Tepić i Teodosić su lepo vodili igru i naš tim je lako dolazio do otvorenih pozicija za šut i lakih poena iz kontri. Erceg je proigrao u finišu, pa je na poluvremenu bilo velikih 56:35 za Srbiju.

Velika prednost uspavala je naš tim u nastavku igre. To se videlo po slabijem šutu spolja i nedostatku koncentracije u odbrani, što domaćini srećom nisu znali da iskoriste. 'Orlovi' su ubacili samo 12 poena u trećoj četvrtini, ali to nije ugrozilo ubedljivu pobedu. Bez preteranog truda Ivkovićevi izabranici održavali su stečeni višak i u poslednjem kvartalu.

Srbija se nalazi vrlo blizu plasmanu na EP u Poljskoj.

U drugom meču naše grupe Italija je slavila na gostovanju Finskoj rezultatom 69:62.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: