Nova regionalna liga na Balkanu

Izvor: ÈŽ

Četvrtak, 15.05.2008.

23:07

Default images

Svetska košarkaška federacija FIBA dala je dozvolu da se oformi Balkanska liga, koja će se zvanično nositi naziv "Balkan International Basketball League" (BIBL). Nova regionalna liga okupiće po dva tima iz pet država: Srbije, Bugarske, Grčke, Makedonije i Rumunije. Pošto su sve najbolje ekipe iz tih zemalja zauzete nastupanjem u jačim takmičenjima, u ligi će nastupati timovi sa manjim budžetom. Cilj ove lige je da se podigne kvalitet igre u tim klubovima i postane veći od onog u domaćim prvenstvima.

Zvaničnici FIBA Europe, George Vasilakopoulos i Naru Zanolinu pohvalno su se izrazili u vezi sa budućim takmičenjem, a na sastanku na Kipru određen je i kalendar nove lige. Tako će 1. kolo biti odigrano 8. oktobra, a finalni turnir 21. i 22. marta.

Konačan sastav još nije poznat, a očekuje se da u prvoj sezoni nastupe: Lukoil, Levski Spartak (Bugarska), Rabotnički, Feni (Makedonija), Mega Akva Monte i Svislions (Srbija), Dinamo Bukurešt i Feni industri (Rumunija), PAOK i Olimpija Larisa (Grčka).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: