Vulićević: Boli pogled na tabelu, ali sačekajmo prelazni rok

Iako još uvek igra, bek Partizana Miroslav Vulićević je već legenda kluba i Superlige. U razgovoru sa srpskim medijima sumirao je 2018, ali i pričao o planovima za budućnost.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Petak, 28.12.2018.

11:05

Vulićević: Boli pogled na tabelu, ali sačekajmo prelazni rok
Foto: Starsport

Vulićević ima 33 godine, u Partizanu je od 1. januara 2014, pa je uz Sašu Ilića jedan od veterana i stubova ekipe, bez obzira na ulogu na terenu.

Iako je ove godine osvojio jedan trofej, iskusni bek želi što pre da zaboravi 2018.

“Nije loše počelo, štaviše dobro. Igrali smo nokaut fazu LE, nesrećno ispali od Viktorije. Išlo je lepo, posle kako je vreme odmicalo smo malo pali ali smo uzeli jedan trofej. Uvek je lepo uzeti trofej. Mislim da je Kup uspeh, nije baš da se hvalimo, ali trofej je trofej. Imali smo nesreću da nam u borbi za LE padne Bešiktaš. Posle toga sigurno i mi i igrači i svi partizanovci želimo da što pre zaboravimo loše stvari koje su se dešavale i da sve to ostane za nama u 2018“, rekao je Vulićević.

Eventualni trofej u Kupu bi mu bio četvrti uzastopni sa Partizanom, a peti u karijeri.

“Igrao sam finala ne znam ni ja koliko, osvojio tri uzastopna sa Partizanom, daće bog i četvrto da bude. Uvek se pamte trofeji, pa ako bude i četvrti u nizu, a učinićemo da tako bude, da koliko-toliko obradujemo navijače“.
Foto: Starsport
U godini na isteku Vulićević je imao dosta problema sa povredama.

“Sad sam hvala bogu zdrav. To je sastavni deo fudbala, želim igračima da u 2019. budu samo zdrav, sve ostalo će doći. Ja sam tu da pomognem koliko treba, sve u službi Partizana i ekipe“.

Posle jesenjeg dela prvenstva Partizan zaostaje čak 15 bodova za Crvenom zvezdom.

“Boli
pogled na tabelu, svakog partizanovca boli. Ali ima još dosta bodova u opticaju. Da sačekamo da se završi prelazni rok, da vidimo sa kakvom ćemo ekipom da uđemo u drugi deo sezone. Sada ćemo sa šefom proći kompletne pripreme, smatram to velikim plusom za ekipu“.

Godinama unazad Vulićević je bio nezamenjiv na poziciji desnog beka, ali je u tekućoj sezoni odigrao samo pet mečeva.

“Dugo sam u Partizanu, jedan od iskusnijih igrača. Svaki igrač voli da više igra, nisam rekao da ne želim, takva mi je uloga kakva je, prihvatam sve što ima veze sa ekipom. Sve za dobrobit tima. Daću sve od sebe da budem bolji u 2019, da imam veću minutažu, ali o tome odlučuje trener. Kada ekipi ide dobro, ja se ne bunim. Trenutno nije išlo, ali ne znači da u 2019. neće“.
Foto: Starsport
Vulićević je rekorder Superlige po broju nastupa sa 267 mečeva u dresovima Borca, Javora, Vojvodine i Partizana.

“Nisam napuštao Superligu, ali je lepo. Kakva je takva je, naša je liga. Najbolje što srpski fudbal ima. Nisam strog, tu sam da pomognem, za savet i slično. To su sve fini momci, o igračkim kvalitetima ima stručnijih da pričaju. Ali najbitnije je da pored toga što su dobri igrači da budu i dobri ljudi“.

Već je u godinama (33) kada razmišlja o kraju karijere, ali će skoro sigurno ostati u fudbalu i kada okači kopačke o klin.

“Završio sam kurs sa B licencu, polako se spremam za A licencu. Dosta trenera s kojima sam radio me dovodi na taj put. Videću. Karijera se polako približava kraju, videćemo gde će me odvesti. Od svakog trenera može da se nauči, ali najviše sam sarađivao sa Markom Nikolićem. S njim sam imao najbliži odnos“.


Trenerski poziv u Srbiji je veliki izazov, to najbolje pokazuje upravo aktuelni trener Partizana Zoran Mirković koji je nekoliko puta istakao da se teško snalazi sa stvarima na koje ne može da utiče, a bitan su faktor u Superligi.

“To su stvari za koje ne možete ni da se spremite, naiđu vam na putu i nosite se s tim. Dugo sam u srpskom fudbalu, poznajem ga dobro. Da li ću moći da se nosim sa time ne znam, ali to je sastavni deo trenerskog posla – ne samo teren, ne samo svlačionica, već i odnos sa igračima van terena i ostalim. Sve je u paketu“.
Foto: Starsport
Iako već planira trenersku karijeru, još uvek nema konkretan plan kada će zavšiti igračku.

“Nemam mnogo godina, dobro se osećam, vodim računa o telu i ishrani. Testovi su mi na početku sezone uvek dobri. Približava se, ali ne znači da će biti za godinu ili dve. Videću kada ne budem više mogao ništa na terenu da dam Partizanu onda ću videti šta i kako“.

Saša Ilić je osam godina stariji od njega, ali je još uvek na terenu.

“Sale je jedinstven. Njemu pomaže i genetika, mada smo slične konstitucije. On igra i na drugoj poziciji, drugačiji je njegov stil igre. Ja sam više za fizikaliju, pa sigurno neću toliko igrati“.


Sa Partizanom ima ugovor još 12 meseci.

“Ako stigne neka ponuda razmotriću sa ljudima u klubu ako je dobra za sve strane. Ali ne planiram sad, tu su porodica i škola. Skućio sam se pa nemam neke preterane ambicije, ali nikad se ne zna“.

A. Kovačević

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: