Idan Vered za B92: Prija Beograd, vozite kao mi

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Utorak, 20.10.2015.

10:00

Default images
Starsportphoto

U intervjuu za B92, Vered je pričao o tome kako se navikao na Beograd, kakva su mu očekivanja do kraja sezone i zašto je baš izabrao ’crveno-bele’...

Vered je u Zvezdu stigao iz Makabija iz Haife, čije boje je sa velikim uspehom branio pet sezona. Već pet meseci je u Beogradu, za koji kaže da idealan za život za njega i njegovu porodicu.

Osećam se sjajno u Beogradu. Sviđa mi se grad, kao i ljudi, veoma su prijateljski nastrojeni. Mislim da je lep grad za mene, ali i moju suprugu. Ljudi u Srbiji i Izraelu su veoma slični. Život u Beogradu, koji je veliki grad, mi daje osećaj kao da sam u Tel Avivu. Život je veoma sličan, a i ne samo on, već i mentalitet, hrana, ali i kako se svi ponašaju kada voze (smeh)“.

Izraelski fudbaler ima veliku porodicu, koja mu je tokom prethodnih meseci pravila društvo u prestonici Srbije, pa je sa njom uspeo da obiđe gotovo ceo grad.

Bila mi je cela porodica, nas 20, pa smo zajedno obilazili Beograd. Išli smo da vidimo sve znamenitosti, muzeje i sve što su nam Beograđani preporučili i svidelo nam se“.
Starsportphoto
Pre oko mesec dana, fudbaler Crvene zvezde je dobio pojačanje u Beogradu, pošto se njegov sunarodnik Gal Mekel pridružio košarkašima ’crveno-belih’. Ranije se nisu poznavali, ali su se u Beogradu sprijateljili i koriste svaki slobodan trenutak za druženje.

Drago mi je što mi se Gal pridružio u Beogradu, lakše je kada imate društvo iz svoje rodne zemlje. Mogu sa njim da pričam na hebrejskom, što mi odgovara, jer engleski ne znam najbolje. Zajedno idemo na večere, u izlaske, ponekad se okupljamo kod njega u stanu, malo kod mene, i zabavno nam je. Družim se, naravno, i sa saigračima iz Zvezde, sa njih šestoricom-sedmoricom. Uglavnom se družimo mi stranci, ali nam se pridružuju i domaći igrači. Izlazimo zajedno, koliko nam obaveze to dozvoljavaju“.

Vered je vrlo brzo postao jedan od ljubimaca navijača Crvene zvezde, ali ga je povreda sprečila da nastavi sa dobrim partijama koje je nizao na početku sezone. Prema njegovim rečima, povratak na teren se očekuje brzo i najavljuje da će tada biti još bolji.

Odlično sam započeo sezonu, odigrao sam desetak utakmica zaredom kao starter, postigao sam i jedan gol, ali sam se potom povredio. Nije ništa ozbiljno, još nekoliko dana ću morati da pauziram, ali sam siguran da ću se vratiti bolji i jači. Najvažnije je da tim pobeđuje i da na kraju sezone bude šampion“.
Starsportphoto
Vered ističe da su svi u klubu koncentrisani na osvajanje titule, a Zvezda posle 14 kola Superlige drži prvo mesto na tabeli sa osam bodova više od Borca, ali i utakmicom manje od rivala. Izraelski fudbaler naglašava da on i saigrači vrlo dobro znaju šta je potrebno da urade da bi na kraju sezone podigli trofej.

Titula je cilj, naravno. Voleo bih da se još nekoliko puta upišem u strelce, to bi bio kao šlag na torti i značilo bi mi mnogo. Svestan sam da je u Beogradu najvažnije pobediti u još nekom derbiju sa Partizanom, jer ti trijumfi donose titulu“.

Za kraj, Vered je otkrio da je Crvenu zvezdu izabrao jer misli da je to savršen klub u kojem bi svojim igrama mogao da se izbori za mesto u reprezentaciji Izraela, za koju još nije debitovao, iako je bio zapažen u mlađim kategorijama.

Zbog želje da se izborim za mesto u reprezentaciji sam i došao u veliki klub kao što je Crvena zvezda. To mi je veliki san. Nadam se da ću uskoro biti fizički spreman za povratak na teren, da ću odigrati dobro i da ću se izboriti za poziv selektora“, rekao je Idan Vered za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: