Marliz Šild za B92: „Želim ponovo na vrh“

Austrijanka Marliz Šild prošle sezone i na startu nove pokazala je da je sa razlogom mnogi smatraju trenutno najboljom slalomašicom. Šildova je u prošlogodišnjem izdanju Svetskog kupa bila fantastična, na svim trkama u slalomu koje je završila bila je na podijumu, i to čak sedam puta na najvišem stepeniku pobedničkog postolja. Takođe, osvojila je titulu svetske šampionke u toj disciplini, i sada se nada da će nova sezona biti približno uspešna kao ta, o čemu i govori u intervjuu za B92...

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Petak, 02.12.2011.

21:25

Default images

Prošla sezona završena je sredinom marta, a iako mnogi smatraju da skijaši potom idu na dug odmor, uopšte nije takav slučaj.

Pripreme za novu sezonu počela sam već krajem aprila i to treninzima snage. Mnogo sam vozila bicikl, dizala tegove, trčala i obavljala sve ostale slične aktivnosti. Na skije sam stala ponovo u julu i od tada nisam prestajala sa treninzima na snegu“.

Već je pomenuto da je Šildova imala gotovo savršenu sezonu, tokom koje je pokazala da je teška povreda, zbog koje je propustila celu sezonu 2008/09 u potpunosti iza nje.
Beta
Prošla sezona je bila neverovatna za mene. Gotovo sve sam uradila baš kako treba. Presrećna sam kada pogledam unazad na to vreme, ali se radujem novoj i, nadam se, jednako dobroj sezoni“.

Fantastičnu sezonu austrijska skijašica kompletirala je osvajanjem zlata na Svetskom prvenstvu u Garmiš-Patenkirhenu, što je ujedno bilo prvo najsjajnije odličje koje je osvojila na velikim takmičenjima u karijeri.

Osećala sam se fantastično tada, osvojila sam mnogo medalja u karijeri, ali ne i tu. Bila sam pod velikim pritisikom pre i tokom trke, pa sam se osetila neverovatno kada sam je osvojila“.
Beta
Šildova je takmičenje u ovogodišnjem Svetskom kupu započela na najbolji mogući način, trijumfom u američkom Aspenu, i uverena je da može da ostane na vrhu.

Dobro sam se pripremila za novu sezonu i spremna sam za trke. Nadam se da ću ponovo skijati dobro slalom i želim da budem na vrhu ponovo. Još je rano prognozirati koja skijašica bi mogla da mi bude najveća konkurentkinja, videćemo kako sezona bude odmicala. Imam i velika očekivanja u veleslalomu, nadam se da ću uspeti da napredujem da bih mogla da dobijem i bolje startne brojeve. Mislim da bih bila zadovoljna da budem među deset najboljih“.

Za razliku od većine skijašica, Šildova ne učestvuje na velikom broju trka u Svetskom kupu je se takmiči samo u slalomu i veleslalomu, ali postoje trke kojima se posebno raduje.

Volim da skijam pred svojim navijačima i radujem se posebno povratku u Linc. Ali, i Zagreb je za mene poseban, tako da jedva čekam i trku na Sljemenu“, rekla je Marliz Šild za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: