Nikola Mijailović za B92: „Veliki podvig“

Posle 20 godina posta odbojkaši Partizana su pre nekoliko dana osvojili titulu nacionalnog šampiona. Kapiten-crno belih Nikola Mijailović tim povodom je bio gost B92, a u razgovoru je otkrio kakav je bio osećaj osvojiti titulu, kao i planove za dalje...

Izvor: Vladimir Ðorðeviæ

Subota, 30.04.2011.

12:03

Default images

Partizan je prošle sezone pokazao da može da se bori za vrh, ali je eliminisan u polufinalu. Ove sezone, crno-beli su dominantnom igrom došli do prvog mesta u ligaškom delu, a uprkos tome Mijailović ističe da u ekipi nisu očekivali titulu.

Sigurno je da to nismo očekivali, niti ubedljivu pobedu od 3:0 nad Vojvodinom, samo dva seta smo im prepustili. Bila je to sjajna pobeda, sjajna serija za nas, posle 20 godina osvojiti titulu, stvarno je veliki uspeh. Pored problema koji su nas pratili tokom sezone, i finansijskih i sa povredama, ovo je stvarno veliki podvig za Partizan“.

Za razliku od Vojvodine, koja je sa 3:0 eliminisala Crvenu zvezdu u polufinalu, Partizan je imao malo teži posao protiv Radničkog, a kapiten crno-belih ističe da im je eliminacija branioca titule donela potrebno samopouzdanje pred finale.
Dobili smo dosta motivacije i samopouzdanja za finale. Međutim, Radnički je sigurno slabiji nego što je bio prošle sezone, tako da smo igrali iz meča u meč, nismo upadali u neku euforiju, i to nas je dovelo do staložene i motivisane igre i trofeja“.

Iako su mnogi očekivali da će Vojvodina u finalu namučiti Partizan, to se nije desilo i crno-beli su poprilično lako došli do 11. titule u istoriji kluba.

Nismo to očekivali. Vojvodina je sjajna ekipa, ta ekipa je prošle godine osvojila Kup. Mi smo odlično odigrali, motivisano, čvrsto, a oni nisu imali rešenja za našu igru. Ta naša energija ih je slomila, na početku svakog meča smo ih ’lomili’ i nisu imali šanse da se vrate ni u jedan meč“.

Sezona je tek gotova, ali se sada misli okreću ka sledećoj, u kojoj crno-bele očekuje učešće u Ligi šampiona.
Nismo još ništa krenuli da planiramo, tek smo proslavili tu titulu. Još se ne zna ništa, samo mogu da kažem da ću ostati još sigurno godinu dana, za ostale igrače ne znam. Mislim da će biti odlično ako ostane ista ekipa, sledeće godine igramo Ligu šampiona i to će biti sjajna generacija ako ostanemo zajedno. Do sada se pokazalo da srpski timovi nemaju šanse u Ligi šampiona, ali mislim da možemo baš tom našom motivacijom i borbenošću da uradimo nešto. Trudićemo se da damo sve od sebe, ako ostane ista ekipa mislim da možemo nešto da uradimo“.

Za kraj, Mijailović se osvrnuo na osećaj što je kao kapiten posle 20 godina bio jedan od najzaslužnijih za titulu Partizana.

Osećaj je stvarno prelep. Posle 20 godina osvojiti trofej, kada uzmemo u obzir da su trofeje pre nas osvajali Kvisko Vujević i takvi asovi, a sada smo došli mi na red, stvarno je velika čast i satisfakcija za sve nas“, rekao je Nikola Mijailović za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: