Željko Lukajić za B92: "Veoma teška grupa"

Košarkaši Hemofarma izborili su plasman u Top16 fazu Evrokupa – izgubili su od Asvela 81:80, ali odgovarao im je i poraz sa manje od četiri poena razlike. Trener ’farmaceuta’ Željko Lukajić u intervjuu za B92 govori o utakmici u Francuskoj, protivnicima u sledećoj fazi Evrokupa, povratku u formu, kao i o mladom Danilu Anđušiću i potrebi da se pronađe zamena za Milana Mačvana.

Izvor: Saša Ozmo

Sreda, 22.12.2010.

19:45

Default images

„U meču sa Francuzima ključno je bilo da zatvorimo reket, da nadomestimo ono što su radili Mačvan, Božović i Mačvan i tako pomognemo dvojici naših visokih igrača. Bilo nam je potrebno da sigurno dolazimo do lopte, a zatim da pokušamo da imamo što više ’jeftinih’ poena i tako dođemo do pozitivnog rezultata, što se i dogodilo“.

Rivali Vrščanima u Top16 biće Cedevita, Uniks i najverovatnije Gran Kanarija, čiji je meč sa Budućnošču odložen.

„Mislim da imamo veoma tešku grupu, sve bolja ekipa od bolje. Dovoljno je pogledati sastave timova i zaključiti da su svi favoriti u duelu sa nama, naročito posle odlaska Mačvana. Međutim, tako je bilo i u prvoj fazi, a mi ćemo se ponašati isto. Ukoliko se ukaže šansa, iskoristićemo je. Mi smo mlada ekipa i primarno nam je da napredujemo i stičemo iskustvo, ali nećemo se odreći ni dobroh rezultata ako budemo u situaciji“.
Hemofarm je u poslednje vreme imao mnogo problema sa povredama, beleženi su i lošiji rezultati, a trener ’farmaceuta’ smatra da uspeh u Evrokupu, uz intenzivne treninge, može da ’podigne’ ekipu.

„Svaki uspeh donosi nešto što je psihološki jako važno, a to je dodatna motivacija i dobro raspoloženje za treninge, koji su ključni za podizanje forme. Nama su se dogodile neke sportske nesreće u nizu i tako nam je i pala forma. Prvo smo izgubili Krstovića i Abdul-Hamida, koji su glavni igrači na spoljnim pozicijama u našoj igrači. Onda Maraš i Božović u reketu, pa je i Mačvan dobio poziv Makabija, tako da nikako ne uspevamo da ustalimo treninge i da se tako vratimo na pravi put“.

Mladi Bek Hemofarma Danilo Anđušić (19) Asvelu je ubacio 20 poena, što mu je rekord u ovoj sezoni.

„On je prošao kroz mlađe reprezentativne selekcije, ali od tako mladog igrača ne može se očekivati kontinuitet dobrih igara. Odigrao je veliku utakmicu, ali svestan sam da sa Krkom u subotu ne može tako lako da ponovi takvu partiju. Najvažnije je da skuplja iskustvo, njegov napadački talenat nikada nije bio sporan, ali mora da bude koncentrisaniji u odbrani, kao i ostali“.
Milan Mačvan otišao je u Makabi, a trener Lukajić kaže da će neki igrači, bar do dolaska očekivanog pojačanja, morati da ulože dodatni trud.

„Moraćemo taktički da nadomestimo odlazak Mačvana. Neke stvari koje nisu tipične za pojedine igrače, a potrebne su na poziciji krilnog centra, pa su Petrović i Borisov odradili taj posao protiv Asvela. Ipak, nadam se da ćemo uspeti da dovedemo kvalitetnog košarkaša koji će zadovoljiti naše kriterijume“.

U pojedinim medijima spominjao se dolazak Dejana Muslija iz Kaha Laborala na pozajmicu, ali Lukajić kaže da još nije poznato ime novog košarkaša.

„Želeo bih da novi igrač dođe što pre, kako bismo mogli da se okrenemo samo radu i razmišljanju o rezultatima. Kada je reč o Musliju, i ja sam kao i vi to pročitao iz štampe, nema nikakvih kontakata. Moraćemo dobro da izvagamo sve igrače koji budu u opciji, ali ovo je nezgodno vreme za takvu kupovinu, teško je naći baš kvalitetnog igrača, a nama je preko potreban da zameni vrhunskog igrača kakav je Mačvan“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: