Miloš Krasić za B92: "Korak po korak ka tituli"

Srpski reprezentativac Miloš Krasić letos je prešao u Juventus i za kratko vreme postao je ljubimac navijača ’Stare dame’. Do sada je u Seriji A dao pet golova i zabeležio pet asistencija, a u nedelju je u finišu meča golom doneo pobedu svom timu u derbiju sa Lacijom. Krasić u intervjuu za B92 govori o duelu sa ’nebeskoplavima’, ambicijama Juventusa, konkurentima za titulu, životu u Torinu, kao i o reprezentaciji Srbije.

Izvor: Saša Ozmo

Ponedeljak, 13.12.2010.

20:59

Default images

Reprezentativac Srbije je prethodnog vikenda u 94. minutu postigao odlučujući gol na meču sa Lacijom.

„To je bio zaista fenomenalan osećaj, proradile su emocije, bila je to sama završnica meča i postigao sam pobedonosni pogodak, tako je nekako najslađe. Bio sam veoma srećan, ali sam još srećniji što smo zabeležili trijumf. Iza nas je vrlo teška utakmica, bio je to pravi derbi, ali imali smo više šansi i zasluženo smo slavili. Sada smo na drugoj poziciji u prvenstvu i mislim da smo to i zaslužili“.

Juventus ima 30 bodova, šest manje od prvoplasiranog Milana, a Krasić potvrđuje da je ’skudeto’ ambicija ’Stare dame’.

„Sigurno da Juventus gleda ka tituli. Ipak, kao što sam i ranije govorio, ne želimo da se zalećemo već idemo korak po korak. Nećemo da dajemo izjave kako smo blizu, već ćemo ići postepeno. Pokazali smo kvalitet i kontinuitet igara, imamo 12 mečeva bez poraza i nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu. Videćemo šta će biti, ali ove pobede i dobre igre daju nam samopouzdanje da se nadamo i ’skudetu’“.

Krasić kaže da ove godine ima mnogo kandidata za trofej u Kalču.

„Milan je odlično počeo sezonu, ali još je rano govoriti o bilo čemu, ima još nekoliko utakmica do kraja prvog i ceo drugi krug šampionata. Još ništa nije rešeno, ima mnogo ekipa koje su bodovno blizu i ništa ne može da se prognozira. Inter doduše nije najbolje počeo, ali mislim da je to velika ekipa i da će se oni vratiti u trku. Biće baš uzbudljivo do kraja prvenstva“.

Juventus će posle grupne faze završiti takmičenje u Ligi Evrope, dok će Milan, Inter i Roma i na proleće igrati evropska takmičenja. Krasić ne veruje da to može da donese veliku prednost ’Staroj dami’.

„Možda će to malo značiti jer će oni imati više utakmica, ali smatram da to neće imati velikog uticaja. Sve ekipe znaju šta znači ’skudeto’, tako da ćemo svi dati svoj maksimum kako bismo došli do trijumfa u prvenstvu“.
Posle nekoliko sezona u moskovskom CSKA, Krasić je došao u Italiju i taj potez ispostavlja se kao pun pogodak.

„O klubu ne treba trošiti reči – Juventus je veliki klub sa najvećim ambicijama. Kada je reč o životu u Torinu, utisci su fenomenalni, to je prelep grad sa oko milion stanovnika, ljudi su prijatni i imamo podršku svih iz kluba. Moja porodica i ja se polako navikavamo i za sada je sve u najboljem redu“.

Reprezentacija Srbije loše je počela kvalifikacije i trenutno zauzima peto mesto u grupi C sa četiri boda iz isto toliko utakmica. Ipak, Krasić je optimista kada je reč o plasmanu ’orlova’ na Evropsko prvenstvo.

„Razmišljam o reprezentaciji i mislim da možemo da se plasiramo. Nismo startovali dobro, ali imamo dobru ekipu i još mnogo utakmica ima do kraja kvalifikacija. Nedavna pobeda u Sofiji nad Bugarskom sigurno jer dobrodošla jer se malo vratila atmosfera. Mislim da će Srbija opet gledati i igrati dobar fudbal. Daćemo svoj maksimum da se vratimo na onaj nivo na kojem smo bili. Važno je da ćemo poslednje dve utakmice igrati pred našim navijačima, imamo kvalitetne fudbalere i daćemo sve od sebe kako bismo otišli na EP“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: