Milijaš za B92: "Možemo do baraža"

Srpski reprezentativac Nenad Milijaš pričao je za B92 o svojim sve boljim igrama u Premijer ligi, o reprezentaciji ali i o Zvezdi. Milijaš je u poslednjih mesec dana postao jedan od najboljih igrača Vulverhemptona. Iako su ga mnogi otpisali pošto nije bio u prvom planu kod menadžera Mika Mekartija na početku sezone, Milijaš je u poslednjih mesec dana pokazao zašto je doveden kao veliko pojačanje u najjaču evropsku ligu.

Izvor: Aleksa Gutoviæ

Subota, 06.11.2010.

22:24

Default images

Protiv Čelsija je bio jedan od najboljih na terenu, protiv Mančester sitija je postigao prvenac ove sezone, a protiv Junajteda je bio asistent jedinog gola svoje ekipe.

"Ja sam znao da nisam otpisan otkako sam došao ovde. Sa te strane nisam se ničega plašio niti razmišljao o odlasku ili tako nešto. Što se mene tiče, sigurno je da se sada osećam spremnije, ali mi možda više znači to samopouzdanje koje mi je poraslo jer sam dosta pao. Čim ne igrate dva, tri ili četiri meseca, sigurno padate psihički, tako da mi je to više na psihičkom planu značilo“, rekao je Milijaš za B92.

Milijaš je u subotu bio jedan od najzapaženijih igrača svoje ekipe protiv velikog Mančetser junajteda. Vulvsi na kraju nisu imali sreće, izgubili su golom u poslednjem minutu, a srpski fudbaler kaže da je Vulverhempton zaslužio barem bod.

"Nismo imali sreće na kraju utakmice. Nama se to ponavlja već više puta, da primamo golove u poslednjem minutu. Danas smo primili dva, jedan na kraju prvog poluvremena i jedan na kraju utakmice. Mislim da smo odigrali baš kvalitetnu i baš dobru utakmicu, ali nismo uzeli bod ili bodove, a fudbal se igra za bodove tako da nam ostaje samo da žalimo. Meni je lično jako žao što sam izašao da bi mi igrali neki jaču odbranu, a opet samo primili gol na kraju“.
Duel na ’Old Trafordu’ bio je i duel dva nekadašnja kapitena Crvene zvezde Milijaša i Namanje Vidića, koji je na Ostrvu velika zvezda i kapiten Mančeter junajteda.

"Pozdravili smo se i pre i posle utakmice. Igramo zajedno u reprezentaciji i dobri smo prijatelji. On mi je rekao da je njima ova utakmica bila jako važna pošto im sada slede dva teška meča, tako da im nikako ne bi odgovaralo da se Čelsi odlepio. Sa jedne strane on je srećan, a sa druge ja nesrećan jer mislim da smo bod minimum zaslužili“.

Vulverhempton se nalazi na pretposlednjem mestu u Premijer ligi, ali su iza ekipe dueli sa dva Mančestera i Čelsijem. Sledi meč sa Arsenalom, a onda serija utakmica u kojima će Vulverhempton verovatno početi da osvaja bodove.

"Mi smo samo trežili da osvojimo neki bod na tim utakmicama. Uspeli smo da protiv Mančester sitija kući osvojimo tri boda tako da sigurno da nas je neko pre ta četiri meča pitao da li smo zadovoljni sa ta tri boda, sigurno je da bi bili. Sad sa jedne strane nismo jer znamo kako smo odigrali sve te velike utakmice, ali naše utakmice idu posle Arsenala, to je i Bolton i Blekpul i Vest Bromvič, to su utakmice na kojima mi možemo da osvajamo bodove, a sa tri boda protiv Sitija ćemo sigurno održati priključak sa svima posle duela sa Arsenalom. Opet, meč sa Arsenalom igramo kući, ne predajemo se unapred, pokušaćemo da odigramo isto kao i protiv Mančestera i možda na kraju i osvojimo neki bod“, smatra Milijaš.
Nenad Milijaš jedan je od retkih srpskih fudbalera koji je direktno iz srpskog fubala prešao u Premijer ligu. Iako su dve lige praktično neuporedive što se svega tiče, pitali smo Milijaša da uporedi dva praktično različita sporta.

"Pa mislim da je mnogo drugačiji sport, ne samo u odnosu na našu ligu nego i u odnosu na sve evropske lige. Premijer liga je totalno drugačija što se tiče brzine igranja, što se tiče tog faula koji se ovde retko svira. Isto tako mnogo puta se ovde desi da vi izvodite korner, vi imate šansu, a u istom napadu vi primite gol. Jako je brz fudbal igra se jako otvoreno, na neki način za gol više jer mislim da se u Evropi retko kada dogodi da neko nekoga pobedi 5:3, 6:3 ili 9:0 što ovde zna da se dogodi.“

Reprezentacija Srbije je nakon Svetskog prvenstva nanizala nekoliko loših rezultata, a onda se dogodio i incident u Đenovi. Milijaš ipak smatra da Srbija može barem do baraža u kvalifikacijama za EURO.

"Na atmosferi može samo da se promeni to što smo imali loše rezultate. Samim tim mi padamo psihički, a onda su stigli svi problemi koji su kasnije zadesili reprezentaciju što se tiče kazne. Mislim da je atmosfera što se drugarstva tiče u reprezentaciji jako, jako dobra. Sigurno je da nas ne treba otpisivati. Znamo da možemo da dođemo do rezultata, možemo da dođemo do tog baraža. Ima još mnogo utakmica, još mnogo bodova je u igri, na nama je da ih osvajamo. Ta prva utakmica protiv Severne Irske je jako bitna. Treba tu uzeti tri boda, pa polako, dati maksimum i pokušati da se dođe do baraža.“

Kao nekadašnji kapiten Crvene zvezde Milijaš prati dešavanja u bivšem klubu i nada se tituli na kraju sezone.

"Pratim, gledam sve utakmice Zvezde, pratim sve rezultate. Bilo mi je jako teško kada su izgubili u Kuli, ali znam da je to gostovanje oduvek bilo jako teško. Ekipa je dosta mlada, nova, a opet drži priključak za Partizanom. Da je neko rekao na početku godine da će biti tako, mislim da bi svi bili zadovoljni sa time, iako su napravili par loših rezultata. Mislim da na čelu sa Acom Kristićem mogu da naprave rezultat do kraja. Sad je tu prelazni rok u decembru, tu su nove pripreme. Mislim da će Zvezdi odgovarati ta zimska pauza, i da će ući još bolje u nastavak prvenstva i nadam se na kraju doći do titule“, rekao je Milijaš za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: