Tanasijević: "Godina napretka"

Tanasijević je drugog septembra prošle godine preuzeo funkciju vršioca dužnosti predsednika kluba od Toplice Spasojevića, a 13. novembra je i zvanično izglasan na to mesto na Skupštini kluba. Fudbaleri Crvene zvezde počeli su u sredu pripreme za drugi deo sezone, a Tanasijević smatra da Zvezda prošle godine nije imala ni znanja ni sreće.

Srbija
Podeli

„U sportu, pored znanja, moraš da imaš i sreće, a mi, nažalost, nismo imali mnogo znanja, a ni sreće. U sportu čovek ne može uvek da bude na vrhu. Lakše je doći do vrha, ali je tamo teško ostati. Zvezda je bila u vrhu devedesetih godina, i poslednjih godina je u padu, ali se nadam da smo stali na kočnicu tome. Mislim da ove godine nećemo ići dalje dole, već ćemo početi da napredujemo, i gradimo dobru budućnost.“

U trenutku kada je preuzeo Zvezdu, najtrofejniji srpski klub je bio u dosta lošoj situaciji. Tanasijević kaže da je navikao na takve situacije, i dodao da se dobro snalazi u takvim okolnostima.

„Do sada sam u životu uvek uzimao stvari u svoje ruke u komplikovanim situacijama. Nikada nisam imao sreću da mi daju u ruke šampiona. Ja sam najbolji kad dođe do krize, tu se dobro snalazim, i nadam se da ću sa svojim članovima izvršnog odbora i radnicima Zvezde klub vratitit na nivo na kojem zaslužuje da se nalazi. Naravno, taj uspon će morati da traje nekoliko godina, jer sada ništa ne može da se desi preko noći.“

Zvezda je posle prvog dela sezone tek na trećem mestu na tabeli. Tanasijević smatra da će rukovodstvu kluba biti potrebno barem dve sezone da klub vrati u Evropu.

„Trebaće nam da prvo završimo ovu sezonu da se stabilizujemo. Mislim da će nam biti potrebne najmanje dve sezone da Zvezdu vratimo u Evropu, i možda među nekih 50 najjačih klubova u Evropi. Potom očekujem da nastavimo da radimo, i da za nekoliko godina uspemo da Zvezdu dovedemo i do 30 najboljih, a moža negde u dalekoj budućnosti i do 15 prvih klubova Evrope.“

Crvena zvezda je i tokom zimske pauze dosta promenila igrački kadar. Predsednik kluba smatra da je to neminovnost.

„Sada se mnogo priča, ali ja trenutno nemam ništa konkretno u planu. Spremni smo za sve, ali je kod naših igrača, iako su dobro plaćeni za naše uslove, uvek zelenije na drugoj strani. Svi žele da odu na drugu stranu, ali ne možete da kriviti nekoga što želi da zaradi dva puta, pa i četiri puta više. Teškoće su sada velike, i ja najradije ne bih imao nijednog stranca u ekipi, ali ako mislimo da gradimo tu evropsku Zvezdu, onda ćemo morati da dovodimo igrače iz inostranstva. To nisu vrhunski igrači, oni su prosečni, ali se mi souačavamo sa situacijom u kome i veliki i prosečni igrači odlaze iz Srbije. Radimo da vratimo našu omladinsku školu na nivo na kojem je bila, i kada budemo mogli da proizvedemo dva ili tri igrača godišnje iz omladinskog pogona, Zvezda će biti u mnogo boljoj situaciji.“

Tanasijević kaže da nije navikao da ljudi sa kojima radi ne dobijaju redovno plate, ali je izrazio optimizam da će se i to u narednom periodu rešiti.

„Veoma je teško raditi, jer nas mnogo toga dekoncentriše. Teško je ne platiti ljude koji treba da budu plaćeni, Meni to teško pada, jer, gde god da sam prethodno radio, radnici su uvek bili plaćeni na vreme. U ovoj zemlji je sve teško, ali se nadam da ćemo u budućnosti plate moći da isplaćujemo na vreme. Kada to uspemo, onda ćemo imati ekipu koja je zahvalna što radi u Zvezdi. Uspeh se gradi i van terena, jer onaj ko namerava da bude uspešan, mora da bude uspešan na svim nivoima. Mi momentalno moramo da radimo na povratku uspeha, što nije lako, ali se ja toga ne plašim.“

Sportski intervju

Goran Gavrančić: "Hoću da dam nešto Partizanu"

Partizan je u prelaznom roku angažovao sedmoricu novih fudbalera. Najzvučnije ime je Goran Gavrančić, nekadašnji reprezentativac Srbije i Crne Gore (28 nastupa) i igrač koji je u dresu Dinama iz Kijeva od 2002. do 2008. godine odigrao 135 utakmica i osvojio jedanaest trofeja (po četiri tiule prvaka i kupa i tri Superkupa).

Proleće 2008. godine proveo je u Grčkoj, igrao je za solunski PAOK, a tokom jeseni bio bez angažmana.

Sportski intervju utorak 27.01. 02:29 Komentara: 14

Čavić: "I dalje imam žar"

Srpski plivački šampion Milorad Čavić bio je gost televizije B92, gde je učestvovao u akciji dobrovoljnog davanja krvi.

Pored lepog gesta, Čavić je popričao i o svojim plivačkim, ali i privatnim planovima za budućnost.

"Da budem iskren, ovo mi je prvi put da dajem krv. To je nešto malo, ali je veoma lep gest. Jednostavno pomoći nekome procesom koji traje 15 minuta. Jedan ovakav mali gest može nekome da spasi život, i što da ne? Hoću što više ljudima da pomognem, i ovo je najmanje što mogu da dam."

Sportski intervju subota 17.01. 15:05 Komentara: 12

Jovana Vesović: "Zreli za uspeh u Ligi šampiona"

Nacionalni olimpijski komitet izabrao je žensku odbojkašku reprezentaciju za najbolju žensku ekipu Srbije u 2008. godini. Tokom jeseni hit u srpskom sportu na evropskoj sceni bile su odbojkašice Poštara, koje su napravile seriju pobeda protiv najskupljih evropskih ekipa u Ligi šampiona. Zajedničku tačku za dve ekipe predstavlja Užičanka Jovana Vesović. s

Sportski intervju nedelja 11.01. 13:46 Komentara: 5

Karadžić: "Mladi mogu do vrha, 'A' tim do Mondijala"

Tomislav Karadžić stupio je 15. jula na čelo Fudbalskog saveza Srbije. Verovatno ni sâm nije očekivao da će već sada situacija u srpskom fudbalu biti drastično drugačija, zahvaljujući rezultatima nacionalne selekcije i strateškim potezima Saveza. Brz napredak doneo je i velike ambicije sa kojima fudbalska Srbija ulazi u 2009. godinu.

Sportski intervju utorak 6.01. 16:25 Komentara: 11

Vučićević: Nova godina će doneti bolje rezultate

Posle velikih problema sa kojima su se klubovi u sastavu sportskog društva Crvena zvezda susretali tokom 2008, rekonstruisano rukovodstvo najavljuje mnogo više uspeha u godini koja je tek počela. Potpredsednik sportskog društva Slobodan Vučićević najavljuje da će simbol preporoda Zvezde biti košarkaški klub, čiji je Vučićević predsednik od početka novembra.

Sportski intervju utorak 6.01. 16:05 Komentara: 20

Živko Gocić: "Uspešna godina je iza nas"

Olimpijski komitet Srbije izabrao je vaterpolo reprezentaciju za najbolji muški tim u 2008. godini. Kao i mnogo puta do sada, vaterpolisti su donosili medalje sa svih takmičenja na kojima su bili, ukupno tri u samo dva meseca proteklog leta. Ipak, bilo je to poslednje leto jedne fantastične generacije, a već u 2009. godini nacionalni tim izgledaće potpuno drugačije.

Sportski intervju petak 2.01. 21:29 Komentara: 0