Mladen Krstajić: "Mnogi su potcenili Verder"

Fudbaleri Verdera nalaze se na korak od prve “duple krune” u istoriji kluba. Tim sa severa Nemačke ima veliku bodovnu prednostu odnosu na pratioce u bundesligi, a posle trijumfa u polufinalu kupa Verder je već rezervisao i mesto na Olimpijskom stadionu u Berlinu. Za velike uspehe ove sezone zaslužan je i reprezentativac Srbije i Crne Gore Mladen Krstajić, koji će sledeće sezone igrati na novom stadionu u Gelzenkirhenu pošto je već potpisao ugovor sa Šalkeom. Prva tema kup. Iako su bili “već vidjeni” u finalu, igrači iz nemačke luke posle mnogo muka došli su do uspeha posle 120 minuta igre. O duploj kruni, uspesima Verdera, odlasku iz Bremena, Brazilcima u dresu Katara i šansama plavih u kvalifikacijama za SP Krstajić za B92 kaže:

Izvor: Miloš Šaranoviæ

Sreda, 17.03.2004.

13:45

Default images

Bila je to teška utakmica, oni su u drugoj ligi, tamo se bore za opstanak, ali, Kup je specifično takmičenje, nikada nema favorita. Ekipa Libeka je odigrala jako dobro, borbeno, na kraju smo uspeli da pobedimo i sada čekamo protivnika, ali, u svakom slučaju, uspeli smo da se plasiramo finale i ostaje da 29. maja u Berlinu pokušamo da osvojimo Kup.

Verder su dugo nazivali ’iznenađenjem’, pred sezonu neki drugi klubovi su smatrani favoritima, sada se čini da možete do oba trofeja?

Verder je veliki klub, naravno da u svaku sezonu ulazi sa ambicijama, uglavnom je to osvajanje nekog od mesta koje vode direktno u Evropu, bar u Kup UEFA. Tako smo počeli, ali, ovaj tim je pravljen nekoliko godina, sastavljena je dobra startna postava. Imali smo, da tako kažem ’manjak’ igrača, pošto su momci sa klupe, uglavnom, mladi, neiskusni. To su dobri igrači, ali mladi, skloni su da podbace u teškim situacijama, što je normalno u njihovim godinama, zato smo malo hendikepirani u odnosu na konkurente, ekipe Bajerna, Štutgarta, Dortmunda, oni imaju veći fond igrača. Zbog toga nam nisu davali velike šanse pre sezone.
Malo je neobično da igrate sasvim požrtvovano i timski, a zna se da će od startnih 11, nekoliko igrača već od ovog leta igrati za druge klubove. To da ste ’već otišli’ se ne primećuje na terenu.

Mislim da će sigurno tri-četiri igrača napustiti klub, Ailton, Listeš i ja idemo sigurno, nekim igračima kojoi su na klupi ističu ugovori, verovatno će još trojica ili četvorica napustiti klub. Međutim, Verder je kupio Miroslava Klosea, reprezentativca Nemačke, i kupio je dvojicu odbrambenih igrača...
Reprezentacija ?

Lično za svaku utakmicu se pripremam kao da je najvažnija. Znam da krajem meseca igramo sa Norveškom što će biti dobar test da vidimo gde smo u ovom trenutku. Što se tiče kvalifikacija, naša grupa je dosta jaka – Španija, Belgija, BiH, ne treba potceniti ni ove austrajdere jer se zna šta smo uradili u kvalifikacijama za EP.

Veliku pažnju privukla je i informacija da Brazilci Ailton i Dede nameravaju da igraju u kvalifikacijama za selekciju Katara ?

Tu više ulogu igraju pare i moć jedne države koja želi da stvori reprezentaciju samo na osnovu novca. To je po mom ličnom mišljenju malo bezveze i ja se ne slažem sa takvim razmišljanjem, jer  reprezentacije mogu na taj način postati klubovi. Ipak, tu su i FIFA i UEFA. Za reprezentaciju jedne zemlje treba da igraju samo fudbaleri koji su u njoj rodjeni“, rekao je Krstajić za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: