Milorad Čavić : "Biću u vrhu do Olimpijade u Kini"

Tokom priprema, Čavić je u razgovoru sa specijalnim izveštačem B92 Dejanom Markovićem, razgovarao o predstojećem šampionatu u Španiji, trenutnoj formi, svojim šansama u Barseloni, saradnji sa svetskim šampionima koji studiraju na Berkliju, i velikim planovima koje ima u budućnosti...

Iz Sakramenta, specijalni izveštač B92, Dejan Marković
Podeli

Trenutna forma pred SP u Barseloni...

"Zadovoljan sam trenutnom formom, treniram jako i pripremam se za ovo takmičenje već 6-7 meseci. Najviše sam radio «na suvom» a u vodi sam obratio pažnju na radnje pod vodom, jer moram da popravim plivanje ispod vode"

Berkli je idealan za pripremu sprintera, jer vas u Barseloni očekuju slični klimatski uslovi. Radiš pod nadzorom poznatog trenera Majka Botoma, koji je poznat kao specijalista za sprint. Na Berkliju su se pripremali svi najpozantiji sprinteri sveta i trenirali zajedno, što nije baš uobičajeno. Koliko tu ima taktiziranja kako se ne bi otkrili svi aduti ?

"Sakrivamo se (smeh). Živimo zajedno na ovom univerzitetu, radimo zajedno, i po meni ovakav trening je najbolji. Svi možemo da vidimo šta drugi radi,  i da se u hodu popravljamo i ispravljamo greške. Do početka šampionata smanjivali smo intenzitet rada, radili smo više na startu. Svaki dan smo plivali 500 metara do kilometar, tek da osetimo vodu".

Planovi i discipline u kojima ćeš učestvovati na SP u Barseloni ?

Plivaću 50 i 100 metara kraul, i 100 delfin. Veliki problem predstavlja mi program, pošto ću istog dana plivati 50 metara kraul i 100 metara delfin. Moraću da vidim posle kvalifikacija gde bolje stojim, i onda odlučiti gde ću odustati".

Ko su ti najveći konkurenti u "tvojim" disiplinama ?

Na 100 metara kraul sigurno najveći favoriti su Popov i Holandjanin Van Der Hoheband. Na 100 delfin, najviše šansi ima mali Amerikanac Majkl Felps i Australijanac Majkl Klim. Istog dana kada je Felps oborio svetski rekord na 200 mešovito takmičili smo se na 100 metara delfin, i dobio me za jednu sekundu. Bilo je interesantno gledati"

Na tvom univerzitetu nalazi se mnogo dobrih plivača. Tu je Entoni Irvin aktuleni svetski šampion na 50 slobodno. Kako si bio prihvaćen po dolasku kao novajlija na univerzitetu koji «gaji» mnogo velikih imena svetskog plivanja ?

Brzo sam se ukolopio i stvorio neko ime ovde. Takmičio sam se na univerzitetskom prvenstvu SAD na 50 metara kraul i osvojio drugo mesto"

Plivaš sve bolje, napreduješ, oborio si rekord bazena u meču sa Stenfordom na deonici od 100 jardi. Kada očekuješ da ćeš biti u životnoj formi ?

"U Pekingu 2008.godine. Tada ću imati 24 godine i tada bi trebalo da pružim najbolje rezultate"

Plivački idol...

"To je sigurno Rus Aleksandar Popov"

Kako ti se dopada škola, i šta planiraš ?

Imam u planu da upišem političku ekonomiju, volim ovaj univerzitet, iako je malo drugačije od Južne Kalifornije gde živim. Šta da vam kažem, ribe su malo lošije od onih iz Los Andjelesa i iz Srbije. U slobodno vreme igram košarku sa drugarima i gledam filmove i da se zezam na internetu. Pratim košarku i vaterpolo, tu su mi omiljeni Sakramento Kingsi, i naravno fudbal, tu pratim Partizan".

Poruka za čitaoce B92...

"Gledajte SP u Barseloni. Nadam se da ću se plasirati u finale, najpre na 100 metara delfin stilom" rekao je Čavić za B92.

Sportski intervju

Divac za B92: Vreme je da smanjim minutažu

Proteklog vikenda u Folsamu, gradu u okolini Sakramenta, održan je Folsam “Fantasy” kamp za odrasle u organizaciji Vlade Divca, Pedje Stojakovića i humanitarne fondacije “Grupa 7”. 

Naš dopisnik iz Kalifornije Dejan Marković razgovarao je sa Divcem o njegovom kampu, ali i planovima i ambicijama Kingsa u narednoj sezoni...

Sportski intervju utorak 29.07. 15:18 Komentara: 7

Greg Popović za B92:"Šest kandidata za olimpijsko zlato"

U Beogradu je nedavno povodom «Košarkaške trenerske klinike» gostovao trener NBA šampiona, San Antonio Sparsa, Greg Popović. Ekskluzivno pravo na intervju sa Popovićem, imala je RTV B92. U razgovoru koji je sa njim vodio Bratislav Djordjević, Popović se osvrnuo na prošlu NBA sezonu, draft, Olimpijadu u Atini i Drim-timu, koji bi trebalo da se suprotstavi svetskim šampionima.

Sportski intervju ponedeljak 7.07. 00:54 Komentara: 8