Vlade Divac:Možda je naredna sezona poslednja

Sakramento Kingsi ponovo nisu uspeli da se domognu velikog finala NBA. Za razliku od prošle sezone kada je presudila jedna lopta, Kingsi su ove godine "osakaćeni" povredama pali na 2.stepeniku, u polufinalu Zapada. Sezonu kod lekara je otvorio Majk Bibi, dok je "zatvorio", na nesreću mnogobrojnih navijača Kris Veber. Nekoliko dana posle (po mnogima preranog završetka sezone) centar Kingsa Vlade Divac je u svom "Tunelu 21" razgovarao sa specijalnim dopisnikom B92 iz Sakramenta Dejanom Markovićem. U opširnom razgovoru Vlade govori o upravo završenoj sezoni, seriji sa Dalasom, mogućim promenama igračkog kadra, favoritu za osvajanje prstena i na kraju mogućem završetku svoje (prebogate) karijere...

Izvor: B92

Nedelja, 25.05.2003.

09:46

Default images

Dalas je prošao u finale. Šta je na kraju presudilo ?

"Presudila je njihova spremnosti i želja da dobiju tu 7.utakmicu. Mi nismo ispoštovali neki dogovor pred tu poslednju utakmicu. Na kraju krajeva, nismo iskoristili tu prednost domaćeg terena, i to nam se na kraju osvetilo".

Imajući u vidu da ste skoro celu seriju igrali bez Krisa Vebera, uspeli ste da uradite dosta. Adaptirali ste se kroz seriju na njegovo odsustvo, i na kraju odigrali neizvesnu seriju.Čini se da su ipak ključne bile pobede u 3.utakmici kada su Meveriksi vratili prednost domaćeg terena, i peti meč, kada vam nisu dozvolili da igrate svoju igru zbog problema sa ličnim greškama:

"Ima tu od svega po malo.Ostali smo bez Krisa u toj seriji, ali imali smo tokom sezone dosta iskustva sa povredjenim igračima, tako da ne treba to da uzimamo kao opravdanje.Dobra i uspešna sezona u ligaškom delu, nesupešna u plej ofu. Sada treba da vidimo, kako ćemo i šta ćemo dalje. Naravno da nam je svima žao, ali u sportu se nekada dobija, a nekada gubi. Ove godine smo izgubili od Dalasa, mada i dalje mislim da smo bolja ekipa, ali nekada i bolje ekipe gube. Nama preostaje da se spremimo i budemo psihološki jaki za novu sezonu"
Prognoza u finalu. Dalas ili San Antonio ?

"Favorit je San Antonio, ali je Dalas tim koji igra jako agresivno. Iskoristili su smušenost Sparsa u prvoj utakmici i povratili prednost donaćeg terena. Sada je na njima da to zadrže, medjutim ja mislim da će San Antonio uspeti da dobije tu seriju".

Na istoku je sve čisto, Nju Džersi je "počistio" Pistonse. Prognoza za veliko finale ?

"Ko god bude došao sa zapada mislim da je mnogo bolji od ekipe Nju Džersija, a tim iz Zapadne konferencije imaće i prednost domaćeg terena. Medjutim, neće biti veliko iznenadjenje i ako Netsi dobiju, jer igraju izvanredno ove sezone u doigravanju.Džejson Kid vodi ekipu na pravi način".
Regularni deo sezone je bio jako uspešan. Kingsi su bili prvaci Pacifika i pored serije povreda. Ipak, mnogi timovi na Zapadu najavljuju promene i pojačanja. Da li se mogu prognozirati promene u Sakramentu. Najavljuje se čak i promena trenera ?

"Tu priču je lansirao jedan novinar ovde iz Sakramenta. Ne verujem da će Adelman otići i da će biti promena tog tipa. Odigrali smo mnogo utakmica bez povredjenih igrača, i da nije bilo toga mislim da bi igrali mnogo bolje i u plej ofu.Već dve tri godine smo u konkurenciji za osvajanje titule,ali ovde ništa nije zagarantovano. Imamo dobru ekipu, šansu da osvojimo prvenstvo, da li ćemo to uraditi – ne mora da znači, ali ova ekipa koja je sada u Sakramentu je jako dobra, i po meni treba joj dati šansu još koju godinu".
Lični planovi. Da li planiraš još da igraš, ili završavaš karijeru ?

"Sve je moguće, jer meni naredne sezone ističe ugovor. Može da se desi da se penzionišem, mada, ukoliko budem imao zadovoljstvo, sa kojim igram zadnje dve godine, uz atmosferu koju imamo u svlačionici i na terenu možda i produžim. Ali kako sada stvari stoje, mislim da je to – to !» rekao je vlade u ekskluzivnom intervjuu za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: