Prvi Jugosloven u Formuli 1?

Prvi put pokazan pobedom na svetskom karting kupu (trofej Aerton Sena) u Japanu 1996. godine (treći je bio Dženson Baton, vozač BAR tima), potencijal Miloša Pavlovića potvrdjen je ove godine osvajanjem šampionata italijanske formule 3. Posle najvećeg uspeha u karijeri, broj ponuda zainteresovanih timova iz mnogo konkurentijih šampionata Evrope znatno je povećan.

Miloš Radulović - B92
Podeli

O opcijama za sledeću sezonu Pavlović je za B92 rekao:

"Za sledeću godinu još uvek ne znam šta ću voziti. Imam puno ponuda. Ja radim najviše da stignem do internacionalne F 3000. Da li ću uspeti da nadjem budžet i podršku još uvek nisam siguran, ali ja se nadam da hoću."

Da li misliš da je prethodna sezona bila prekretnica u tvojoj karijeri?
"Sigurno je rezultat iz prošle godine meni puno pomogao u promovisanju moje karijere i samog sebe, tako i jeste bila prekretnica. Bila je to najlepša sezona u mojoj dosadašnjoj karijeri. Puno uspeha, puno lepih trenutaka. Na svakoj trci sam se borio za pobedu, tako da će mi sigurno ostati u najlepšem sećanju."

Sigurno najveći preduslov za učestvovanje u šampionatu formule 1 je i jaka podrška sponzora. Kao najbolji primer je i nedavno potpisivanje Džastina Vilsona za ekipu Minardija. Britanac je, pored svojih vozačkih sposobnosti, ekipi doneo i 2 miliona dolara sponzorskog novca, što je najverovatnije i glavni razlog njegovog angažovanja. Sa druge strane, ekipa Džordana "ucenila" je svog glavnog sponzora, poroizvodjača cigareta "Benson & Hedges", tako što je zatražila povećanje budžeta u zamenu za angažovanje jednog britanskog vozača.

Nažalost, u našoj zemlji ne postoji spremnost za ovakve kombinacije, a poredjenje DIN-a sa evropskim duvanskim kompanijama je suvišno. O trenutnoj podršci sponzora Pavlović kaže:
"Problem je što je naša zemlja u problemima o kojima svi znamo, tako da nema stvarno jakih firma koje mene mogu da podrže. Ovde u Evropi ima puno zainteresovanih. Malo je teža situacija zato što nisam Italijan ili Englez, ali se još uvek nadam da ću naći podršku. Još uvek sam u pregovorima, ali još uvek ne znam konkretno da li ću uspeti ili ne."Pobeda u italijanskom šampionatu formule 3 mogla je samo da pomogne u tom pravcu. O broju ponuda koje su na njegovu adresu stigle posle uspeha u Italiji Pavlović je rekao:
"Ponuda je bilo sa svih strana. I od firmi iz inostranstva i od timova iz formule 1. Pregovori još uvek postoje. Stvari se pomeraju, stvari se dešavaju oko mene što je vrlo dobar znak. Sada je samo pitanje da li ću uspeti da konkretizujem jednu od tih ponuda."

S obzirom na potencijal i njegove dosadašnje uspehe Pavlović sa pravom razmišlja i o eventualnoj budućnosti u Formuli 1. O šansama da u skorijoj budućnosti i ostvari taj cilj Pavlović kaže:
"Šanse da vozim u formuli 1 sledeće godine nisu velike, ali šanse da budem test vozač u formuli 1 su dosta realne. Ja na tome najviše radim i ko zna, možda ću uspeti čak to i da ostvarim."

Pavlović navodi da je formula 1 glavni cilj i dodaje da, u ovom trenutku, ne razmišlja o drugim opcijama:
"Za mene prioritet ostaje formula 1. Ja se nadam da ću uspeti tamo da stignem i borim se svim snagama da odem u tom pravcu. Kada budem video da će mi se ta vrata zatvoriti onda ću odlučiti šta da radim sa mojim životom, odnosno da li da nastavim kao profesionalac, koji će da traži angažman u Americi ili u nekom drugom šampionatu ili ću jednostavno da promenim ceo život. Još uvek nisam došao do tog trenutka. Medjutim, ja se borim i u mojoj glavi u ovom trenutku postoji samo formula 1."

O protekloj sezoni formule 1, dominaciji Ferarija,kao i omiljenim vozačima Pavlović je rekao:
"Ja sam navijao za Senu, koji je na žalost poginuo i od tada ja više nemam favorita u formuli 1. Ova sezona bila je dosta monotona zato što je Ferari imao previše brz automobil u odnosu na ostale. Uopšte nije bilo trka, znalo se od početka da će Šumaher pobediti. I na žalost bilo je dosta dosadno čak gledati trke. Nadam se da će se sledeće godine stvari promeniti i da će biti borbe izmedju Ferarija, Vilijamsa i Meklarena"

Ko su mu bili uzori?
"Imam dosta uzora. Ja ne volim da kažem da pratim samo jednog vozača . Svaki vozač ima nešto pozitivno i negativno. Pokušavam da svaku pozitivnu stvar od svakog vozača formule 1 uzmem i da naučim nešto. Pokušavam da budem magnet koji uzima sve pozitivno od svih ljudi i uči svakodevno", rekao je Pavlović za B92.

Vesti o Milošu Pavloviću možete pratiti i njegovoj web prezentaciji na adresi - www.milospavlovic.com

Sportski intervju

Miloš Vujanić: Niksi stižu u Beograd u januaru

Miloš Vujanić je prva zvezda jugoslovenske košarke danas.U 2002.godini, osvojio duplu krunu sa Partizanom, draftovan je od Njujork Niksa, osvojio je zlatnu medalju sa reprezentacijom u Indijanapolisu, a trenutno je najbolji strelac Evrolige...

O Partizanu, reprezentaciji, kritikama, NBA ligi...Miloš Vujanić govori u eksluzivnom intervjuu za B92...

Sportski intervju utorak 31.12. 15:11 Komentara: 6

Nemanja Vidić:Ne razmišljam o odlasku iz Zvezde

Jedan od igrača koji je obeležio godinu u jugoslovenskom fudbalu je Nemanja Vidić. Dete Crvene zvezde i jedan iz mlade generacije koja tek treba da se afirmiše na domaćim, pa kasnije i medjunarodnim terenima, iskočio je iz proseka i na najtežim utakmicama pružao najbolje partije.

U novogodišnjem razgovoru za B92, Nemanja priča o protekloj godini, željama za narednu, i mogućem odlasku sa "Marakane"...

Sportski intervju utorak 31.12. 14:21 Komentara: 0

Vrata TSJ-a su uvek otvorena za Jelenu Dokić

Novi predsednik Izvršnog odbora Teniskog saveza Jugoslavije, Slobodan Živojinović, za B92 govori o situaciji u našem tenisu, o svom odnosu sa porodicom Dokić, o ATP turniru u Beogradu, o bivšim saigračima iz Hrvatske i legendarnom “sendviču” u meču protiv Mekinroa.

Sportski intervju četvrtak 19.12. 00:06 Komentara: 7

Za 3-4 godine, Zvezda u Ligi šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde završili su jesenji deo šampionata na trećoj poziciji. U Kupu Uefa stigli su do 2. kola, a u domaćem Kupu do polufinala. O tome zašto  Zvezda gubi od Javora, a ravnopravno se nosi sa Serijom A, kada će crveno-beli igrati u Ligi šampiona, da li će biti prodaje igrača i da li će i dalje biti koncerata na Marakani, za B92 govori predsednik kluba, Dragan Džajić.

Sportski intervju sreda 11.12. 17:08 Komentara: 4