Nedelja, 11.06.2006.

01:39

Mateus dovodi Dudića

Izvor: B92, Novosti

Default images

Milan Dudić (26), fudbaler Crvene zvezde, posle Mundijala postaće i zvanično član Salcburga, novog tima Lotara Mateusa, koji je, uz direktora Đovanija Trapatonija, insistirao na dolasku štopera crveno-belih. Ambicije su šampionske, kako bi se konačno srušila vladavina Rapida i bečke Austrije.

Prethodne godine uloženi su milioni, ali poznati trener Kurt Jara, koji je radio u Bundes ligi, u Hamburgu, nije uspeo da ostvari cilj, pa su angažovani Mateus i Trapatoni.
Dva kluba su blizu dogovora o realizaciji transfera, ostale su samo sitnice, ali načelno, posao je utanačen.

Zvezdaši će dobiti novac na ime obeštećenja, pošto Dudiću ugovor važi do juna 2007, a Austrijanci su pristali da ispune godišnju platu reprezentativcu SCG. Uz to, iskusnog štopera čekaju i bogate premije za uspehe u nacionalnom šampionatu i Kupu UEFA.
Planirana je trogodišnja saradnja, pa je tako Salcburg, izgleda, pred novu sezonu dobio prvu trku sa Austrijom iz Beča, koja je pokazala interesovanje, ali nije bila konkretna, kao ni ranije holandski Herenven.

Kao "zamena" za Dudića, u Crvenoj zvezdi je planiran dolazak Filipa Kajea (Liteks), a na listi šampiona su još Vještica (Zenit), Ivankovski (Vardar), Kolarov (OFK Beograd), Pantić (Voždovac), za jaču odbranu u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: