Gardijan: Beograd na listi 10 najboljih odredišta za odmor

Britanski list "Gardijan" je uvrstio Beograd među 10 najboljih evropskih odredišta za gradski odmor.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.03.2015.

14:30

Default images

"Ako želite pravi kratki gradski odmor, zaboravite zvučna imena, jer se neke od najživljih scena sa kulturnim sadržajima u Evropi nalaze u manjim gradovima", piše "Gardijan" i navodi da je ponuda kulturnih sadržaja u Beogradu u proteklih nekoliko godina eksplodirala, što u kombinaciji sa "nebrušenim" urbanizmom grada čini da ga često porede sa Berlinom, iako je Beograd privlačan na sebi svojstven način.

Čuveni britanski list pominje i beogradsku četvrt Savamalu, koja je trenutno epicentar kulturnih i kreativnih aktivnosti grada.

"Ovde ćete naći KC Grad i Mikser haus, dva umetnička prostora, kao i mnoštvo restorana i barova", piše u tekstu u "Gardijanu", kao i to da je klupska scena Beograda izuzetno živa, sa velikim brojem noćnih klubova i legendarnih splavova.

Kao najbolje godišnje doba za posetu Beogradu preporučuje proleće ili jesen, budući da je leto u Beogradu izuzetno toplo.

Među ostalim gradovima na listi najboljih destinacija za kratki odmor su Gent (Belgija), Lion (Francuska), Lajpcig (Nemačka), Segovija (Španija), Porto (Portugal), Linc (Austrija), Roterdam (Holandija), Torino (Italija) i Geteborg (Švedska).

foto: flickr.com/archer 10

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: