Dubai: Životinjske atrakcije hit u tržnim centrima

U Dubaiju postoji najviša zgrada, najveći tržni centar i najveća prodavnica slatkiša. Međutim, u ovom gradu su nedavno pokazali da ih ne fasciniraju samo dela ljudskih ruku, već i živi svet piše CNN.

Izvor: CNN

Utorak, 29.07.2014.

17:44

Default images

Tržni centar Dubai Mall je prošle nedelje postao dom gigantske pacifičke hobotnice – najveće vrste oktopoda na svetu.

Najnoviji stanovnik tržnog centra smešten je u njegovom Zoološkom vrtu i akvarijumu širokom četiri metra i teškom preko 70 kilograma.

Početkom meseca, akvarijum je najavio da je došao u posed najvećeg poznatog reptila na planeti – krokodila teškog 726 kilograma, kog su prigodno nazvali kraljem krokodila, a takođe su avionom dopremili i njegovu družbenicu, kraljicu krokodila.

Džon Gerner, konsultant zabavnih parkova, tvrdi da je trenutna preokupacija tržnog centra velikim životinjama u skladu s opsesijom Emirata da ruše rekorde.

„Zabavne atrakcije oduvek su bile način da se zemlje sveta pohvale. Imajući najbolje, najveće i najbrže od svega, Dubai želi da svima stavi do znanja da je stupio na svetsku pozornicu“, tvrdi Gerner.

Međutim, ova opsesija divljim životinjama nije ograničena samo na zatvoreni prostor.

Prošle godine je ministarstvo za životnu sredinu izdalo zabranu ličnog i komercijalnog uvoza brojnih egzotičnih životinja – uključujući tu velike divlje mačke i primate, koji predstavljaju statusni simbol za mnoge u ovoj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: