Bansko, jeftino skijanje

Cena punog šestodnevnog paketa, koji uključuje ski-pas, školu skijanja (četiri sata dnevno) i kompletnu opremu, iznosi 249 €

Autor: I. Stojanov
Izvor: 24 sata

Izvor: B92

Četvrtak, 19.11.2009.

07:10

Default images

Ako su vam Alpi suviše skupi, a ne volite planine na kojima morate da se gurate štapovima da bi postigli minimalnu brzinu, dopašće vam se Bansko. Ovo skijalište u Bugarskoj ima dobre hotele i odlične staze, a ne košta puno.

Mali grad Bansko važi za jedan od najboljih skijaških centara u istočnoj Evropi. Staze su prilagođene svim ukusima – od blagih za početnike do izuzetno strmih koje izgledaju kao litice. Čak i ako nema snega, moguće je njegovo nanošenje snežnim topovima i kada je temperatura vazduha plus pet.

Gondola se nalazi na 2,5 kilometara od centra, blizu hotela „Stražite“. Ona vozi oko 20 minuta do skijaškog centra. Ako poželite da se spustite do samog grada, možete da isprobate stazu dugačku 16 kilometara koje vodi kroz šumu, a nije suviše zahtevna.

Redova na ski-liftovima nema. Ukupna dužina staza je 56 kilometara, od čega su četiri plave, devet crvenih i dve crne. Ski-lifotvi rade od 8:30 do 16:30.

Cena punog šestodnevnog paketa, koji uključuje ski-pas, školu skijanja (četiri sata dnevno) i kompletnu opremu, iznosi 249 evra.

Gotovo svi hoteli sa četiri zvezdice nude besplatno korišćenje bazena, fitnes centra, saune.

Povoljno u hotelima s četiri zvezdice

Agencija „Jolly tours” za uplate pojedinih aranžmana do 30. novembra daje popuste od 10 odsto. Smeštaj preko ove agencije u hotelu „Bansko SPA&Holidays” (četiri zvezdice) košta 210 evra za sedam noćenja s doručkom, a na to dodajte cenu autobuskog prevoza koji iznosi 50 evra.

U hotelu „Florimont” (četiri zvezdice) sedam noćenja sa polupansionom košta 209 evra. Jedan od najjeftinijih hotela je „Diana” (dve zvezdice) gde sedmodnevni boravak košta samo 125 evra, dok je najskuplji hotel „G.H. Kempniski” (pet zvezdica) gde za sedam noćenja s doručkom morate izdvojiti 655 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: