Terme Čatež - najveća banja u Sloveniji

Dva sata kupanja bila su adekvatna pilula za deset sati neprekidnog sna. Vodena masaža probudila je utrnula leđa i ramena, a zahtevni tobogan stavio je na probu avanturistički duh i načetu kičmu. Sve se to na kraju knjižilo kao odlična relaksacija u termama Čatež. Ovaj banjski kompleks na Savi koji se nalazi neposredno iza hrvatsko-slovenačke granice, uključuje letnju i zimsku termalnu rivijeru sa nekoliko hotela, a zahvaljujući autoputu, do njega se iz Beograda stiže za nepunih pet sati vožnje.

Autor: Ranko Pivljanin
Izvor: Blic

Izvor: B92

Četvrtak, 09.07.2009.

07:00

Default images

Letnja termalna rivijera je najveći spoljni bazenski kompleks u Sloveniji gde na više od 10.000 metara kvadratnih vodenih površina postoje sadržaji za sve generacije. Deset bazena čije se termalne vode razlikuju po temperaturi (u rasponu su od 26 do 36 stepeni), obliku i atrakcijama garancija su dobrog provoda.

Ovde teško da nekome može biti dosadno, a naročito mogu uživati deca kojoj su na raspolaganju vodeni park sa igračkama, gusarsko ostrva i vodena klizališta. Tu je i veliki broj tobogana, od blagih do onih koji oblikom i brzinom garantuju dobru injekciju adrenalina - jedan od njih započinje na visini od 14 metara iznad vode i adrenalinskog zavisnika tumba tridesetak metara kroz zatvorenu cev dok ga ne „isporuči” u toplu vodu bazena. Otvorenim kompleksom vijuga i 450 metara duga „spora reka” u kojoj vas voda na velikim šlaufima lagano vuče ka bazenu nepravilnog oblika gde mehurići termalne vode garantuju prijatnu masažu.

Onima kojima je plivanje prioritet na raspolaganju je olimpijski bazen, a ko voli izazove u jednom od bazena, može krotiti veštačke talase.
Ispod tri atraktivne kupole sakrivena je zimska termalna rivijera sa više od 2.200 metara kvadratnih vodenih površina koje obuhvataju nekoliko bazena, vodenih tokova, virpula, slapova, masažnih ležišta, vulkanske pećine sa vodoskocima, pa čak i stazu za surfovanje.

Sauna park raspolaže sa čak osam vrsta sauna, od one relaksirajuće sa svetlosnim efektima do ekstremne saune sa temperaturom do 110 stepeni Celzijusa.

Iz zatvorenog bazena zimske rivijere možete otplivati u spoljni bazen sa vodenom pečurkom gde topla termalna voda omogućuje prijatno kupanje i na niskim temperaturama.

Ali ne morate izaći napolje da biste pokisli. Uz autentičnu grmljavinu sa zvučnika i sevanje reflektora sa takozvanog drveta doživljaja u jednom od unutrašnjih bazena iznenadiće vas prava tropska oluja.

Posle svih vratolomija u vodi, negde se treba odmoriti i prikupiti snagu za naredni dan, a za tu svrhu služe tri hotela („Terme”, „Toplice” i „Čatež”) sa nekoliko stotina soba, apartmansko naselje, auto-kamp, a od ove godine može da se bivakuje u pravom indijanskom selu koje je napravljeno na obali veštačkog jezera.

Noćenje sa doručkom u standardnoj dvokrevetnoj sobi, u zavisnosti od hotela i sezone košta od 62 do 93 evra, a popularna varijanta su takozvani vikend paketi (petak-nedelja) koji koštaju između 112 do 156 evra.

Bogati hotelski sadržaji, koji uključuju sopstvene bazene, velnes, spa i zdravstvene centre, kongresne dvorane, sauna parkove, fitnes centre, kozmetičke salone i salone za masažu, kuglanu, terene za tenis, skvoš i badminton, zaokružuje i upotpunjuje ponudu ovog kompleksa, tako da i najprobirljiviji gost neće ostati uskraćen.

Indijansko selo

Od proletos je gostima termi Čatež na raspolaganju i indijansko selo koje se sastoji od 25 vigvama (indijanskih šatora), a svaki od njih je opremljen sa po četiri kreveta, stolom i stolicama, garderobnim ormarićem i mini kuhinjom. Najam šatora uz smeštaj uključuje i kupanje na termalnim rivijerama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: