Teodora se oporavlja posle transplantacije koštane srži

Teodora Vranješević (9), obolela od leukemije, dobro se opravlja posle transplantacije koštane srži obavljene u Univerzitetskoj klinici u Frankfurtu.

Izvor: B92

Sreda, 16.08.2017.

00:25

Teodora se oporavlja posle transplantacije koštane srži

Kako prenosi portal "Kragujevačke novine", transplantacija daje dobre rezultate, ali stanje zahteva oprez zbog mogućih infekcija.

"Punkcijom, minulog četvrtka, utvrđeno je da u Teodorinoj koštanoj srži više nema malignih ćelija, a u ponedeljak je stigao i rezultat takozvanog hemerizma, kojim je utvrđeno da su u Teinoj koštanoj srži stopostotno proradile matične ćelije donora, odnosno da se kalem primio. To jesu dobre vesti, znači da je Teodora krenula dobrim putem ka izlečenju, ali je još mnogo daleko od cilja. Moramo da budemo oprezni, jer i dalje preti opasnost od eventualnih infekcija i odbacivanja kalema, što bi moglo da dovede do relapsa bolesti", kazala je devojčicina majka Nataša Vranješević.

Ona je dodala da su dobre vesti od doktora Petera Badera i članova njegovog tima primili sa olakšanjem, ali bez euforije.

Teodora je juče prvi put izašla iz klinike posle 40 dana neprekidno provedenih u krevetu.

Humanitarnom akcijom početkom jula prikupljen je novac neophodan za transplantaciju koštane srži.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: