Osuda zbog nestanka i pretnji profesorima

Izvor: B92

Sreda, 26.03.2003.

15:40

Default images

Otpor je zatražio od državnih organa da hitno pronađu odgovorne za nestanak dekana Hemijskog fakulteta Predraga Polića i pretnje profesoru Filozofskog fakulteta Aljoši Mimici, istakavši da se radi o "udaru na osnovne principe demokratskog društva". "Tražimo da državni organi deluju preventivno i saseku u korenu takve pojave u društvu, a ne da deluju kada su nečija prava već ugrožena, jer je u Srbiji mnogo onih kojima su usta 'puna demokratije' i u to ime gaze prava svih građana Srbije koji nisu njihovi istomišljenici", saopštio je Otpor.

 Predrag Polić nestao je 15. marta, posle pretnji koje mu je uputila nepoznata grupa "Patriote Srbije", a nekoliko dana kasnije preteće poruke od iste grupe dobio je i Aljoša Mimica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: