prethodna strana 1 od 6 sledeca idi na stranu

25. maj 2011.

B92 poklonio rendgen

Ovoj ustanovi doniran je i aparat za razvijanje rendgenskih filmova.

Rendgen aparat i aparat za razvijanje kupljeni su sredstvima iz Fonda „Mila“, koji je osnovao Fond B92, kada su keruši Mili pre godinu dana odsečene sve četiri šape.

Prvobitna namera fonda je bila da prikupi sredstva za lečenje povređene keruše, ali nakon što je Skupština Beograda preuzela brigu o Mili, promenjena je namena prikupljenog novca.

Prema rečima Bratislava Stankovića, direktora Veterinarske uprave „Veterina Beograd“, ovaj rendgen nema ograničenja i sto snimaka dnevno, koliko bude bilo potrebno, toliko će se raditi.

Stanković ističe da Veterina Beograd do sada nije imala rendgen, te da su usluge snimanja obavljane u privatnim ambulantama.

"Ostala je određena količina sredstava koja smo donirali NVO za zaštitu životinja, a veći deo u kosultacijama sa najvećim donatorima, odlučili smo da pomognemo institucionalizaciju efikasnijeg lečenja životinja" , kaže Veran Matić, direktor Fonda B92.

Milina rehabilitacija je uspešno završena ugradnjom modernih proteza, koje je izradio institut „Rudo“ i njenim usvajanjem.

"Mila je potpuno zdrava, ima jako dobru koordinaciju ekstremiteta, savršeno se kreće, s obzirom na stepen invaliditeta koji ima", kaže Stanković.

Ukupna vrednost donacije „Veterini Beograd“, je blizu 10.000 evra, a sredstva je prikupilo više od 240 pojedinaca i Erste banka. Time Fond Mila prestaje formalno da postoji, ali će Fond B92 nastaviti da prati situaciju u ovoj oblasti i po potrebi će reagovati.

Više o društveno odgovornim akcijama možete pročitati ovde.

Vesti - ostali tekstovi

Da se slučaj Mile ne ponovi

| 01. mart 2011.

Keruša Mila uspešno se oporavlja u svom novom domu. Gradske vlasti najavljuju hitnu pomoć za životinje kao i specijalnu jedinicu koja će štititi njihova prava. Dalje

Beograd traži rešavanja pitanja pasa lutalica

| 25. februar 2011.

Grad Beograd zatražio je od Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva prenos nadležnosti iz oblasti zoohigijene koje se tiču pitanja malih životinja odnosno vlasničkih i nevlasničkih pasa i mačaka. Dalje

Keruša Mila-usvojena!

| 31. januar 2011.

Na sastanku u gradskoj upravi Grada Beograda doneta je dugo očekivana odluka o daljoj sudbini keruše Mile. Dalje

Keruša Mila se oporavila

| 26. novembar 2010.

Sedam meseci posle povređivanja, keruša Mila se oporavila. Za nekoliko dana ona bi trebalo da dobije nove, poslednje proteze, koje će nositi do kraja života. Dalje

Ubijena kuja koja je dojila štence!!!

| 12. novembar 2010.

Nepoznata osoba ili više njih ubili su kuju u Zaječaru dok je još dojila štence, a potresnu fotografiju kučića koji sisaju mleko mrtve keruše poslao je čitalac „Alo!“, besan što se niko državnih organa ne bavi zlostavljanjem životinja u tom gradu na istoku Srbije. Dalje

Doggy Style-modna revija odeće za pse

| 04. novembar 2010.

Atraktivnost na održanom Amstel Fashion Week-u svakako je bila revija odeće za pse pod nazivom Doggy Style. Dalje

Razotkriven organizator borbi pasa

| 28. oktobar 2010.

U Bogatiću kod Šapca tajno su održavane borbe pasa na koje su pitbul terijeri dovođeni i iz zemalja regiona. Dalje

Više od 30 pasa namerno otrovano?

| 28. oktobar 2010.

U ataru i vodotokovima sela Gornja Slatina kod Leskovca meštani su pronašli više od 30 uginulih pasa. Sumnja se da ih je neko namerno otrovao. Dalje

prethodna strana 1 od 6 sledeca idi na stranu