prethodna strana 1 od 6 sledeca idi na stranu

1. mart 2011.

Da se slučaj Mile ne ponovi

Keruša Mila kojoj su pre deset meseci surovo odsečene sve četiri šape, uspešno se oporavlja od trauma koje je preživela.

Milu je pre nešto više od mesec dana usvojila porodica Čarnić na koju se ova keruša vrlo brzo navikla. Danas su u njenom novom domu u Jajincima Milu posetili ekipa B92 i veterinari koji su svih ovih meseci brinuli o njenom zdravstvenom stanju.

Ušuškana u udobnom kutku svog novog doma, keruša Mila sa radošću dočekuje goste.

Prema rečima Dušana Čarnića, nije trebalo mnogo vremena da se ova simpatična ženka kojoj su na zverski način odsečene sve četiri šape, brzo navikne na pažnju i ljubav porodice u koju se doselila.

“Nama je trebalo dve nedelje otprilike da jednostavno ovaj prostor prihvatimo ovakvim kakav je, kao da je oduvek takav bio, kao da je Mila oduvek tu ležala. Ona se jako dobro prilagodila, u Veterini Beograd je jesu razmazili, ali mislim da je ovde još gore”, ocenjuje on.

Najveći deo dana Mila provodi u dnevnoj sobi porodice Čarnić, uglavnom bez proteza, a kada treba da se izađe napolje, Čarnići su dobro uigrani - stavljaju se proteze i Mila izlazi na terasu na kojoj je najčešće čeka društvo.

Vukašin Vukotić, jedan od veterinara koji se brinu o ovoj keruši, veoma je zadovoljan njenim zdravstevnim stanjem.

“Mi smo imali goste iz Amerike koji su bili fascinirani onim čime se mi bavimo i što pokušavamo. Vrlo retko se neko prihvati tako velikog posla”, kaže on.

Pomoćnik gradskog sekretara za komunalne i stambene poslove, Vladimir Terzin, kaže da bi Beograd uskoro trebalo da dobije i hitnu pomoć za životinje kao i specijalnu jedinicu koja će štititi njihova prava.

“Oformljena je jedna međuresorna komisija koja će uskladiti rad svih gradskih službi koje će pomagati u rešavanju ovog problema da bismo ovaj veliki broj pasa, preko 8.500 na ulicama grada, da bismo taj broj smanjili i da bismo otvorili nove azile”, kaže on.

Problem napuštenih pasa trebalo bi uz projekte gradskih vlasti da bude rešen do kraja godine i tada će zločini poput ovoga koji je izvršen nad Milom bili ostrije kažnjavani.

Mila živi bez šapa već 10 meseci, oni koji su učinili ovo monstruozno delo i dalje su na slobodi jer istaraga o sakaćenju ove nevine životinje i dalje traje, ali za Milu je najbitinje da je sada sigurna i srećna u porodici Čarnić.

Vesti - ostali tekstovi

B92 poklonio rendgen

| 25. maj 2011.

Predstavnici Fonda B92 u okviru kog deluje Fond „Mila“ poklonili su rendgen aparat Veterinarskoj ustanovi „Veterina Beograd“. Dalje

Beograd traži rešavanja pitanja pasa lutalica

| 25. februar 2011.

Grad Beograd zatražio je od Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva prenos nadležnosti iz oblasti zoohigijene koje se tiču pitanja malih životinja odnosno vlasničkih i nevlasničkih pasa i mačaka. Dalje

Keruša Mila-usvojena!

| 31. januar 2011.

Na sastanku u gradskoj upravi Grada Beograda doneta je dugo očekivana odluka o daljoj sudbini keruše Mile. Dalje

Keruša Mila se oporavila

| 26. novembar 2010.

Sedam meseci posle povređivanja, keruša Mila se oporavila. Za nekoliko dana ona bi trebalo da dobije nove, poslednje proteze, koje će nositi do kraja života. Dalje

Ubijena kuja koja je dojila štence!!!

| 12. novembar 2010.

Nepoznata osoba ili više njih ubili su kuju u Zaječaru dok je još dojila štence, a potresnu fotografiju kučića koji sisaju mleko mrtve keruše poslao je čitalac „Alo!“, besan što se niko državnih organa ne bavi zlostavljanjem životinja u tom gradu na istoku Srbije. Dalje

Doggy Style-modna revija odeće za pse

| 04. novembar 2010.

Atraktivnost na održanom Amstel Fashion Week-u svakako je bila revija odeće za pse pod nazivom Doggy Style. Dalje

Razotkriven organizator borbi pasa

| 28. oktobar 2010.

U Bogatiću kod Šapca tajno su održavane borbe pasa na koje su pitbul terijeri dovođeni i iz zemalja regiona. Dalje

Više od 30 pasa namerno otrovano?

| 28. oktobar 2010.

U ataru i vodotokovima sela Gornja Slatina kod Leskovca meštani su pronašli više od 30 uginulih pasa. Sumnja se da ih je neko namerno otrovao. Dalje

prethodna strana 1 od 6 sledeca idi na stranu