Flamingo spasen nakon što je zalutao u ledeni Sibir

Flamingo je, u potrazi za mestom gna kome će provesti zimu u Saudijskoj Arabiji, slučajno odleteo u suprotnom pravcu, i zalutao u najhladniji region u Rusiji.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.10.2016.

11:01

Flamingo spasen nakon što je zalutao u ledeni Sibir
Foto: Thinkstock

Deca u udaljenom selu u Motiginu, ruskoj pokrajini, priredili su mu toplu dobrodošlicu kako bi se oporavio od šoka. Nisu ni sumnjali da su tako spasli život ovo jptici koja više voli sunce.

Oni nisu ni znali o kojoj ptici se radi, sve dok veterinar nije identifikovao da je flamingo, koji je suviše mlad da bi imao ružičasto perje.

Mali flamingo ima rusko ime,Vazija, a lokalna porodica Majza brine o njemu u svom domu.

“Želimo da ga ostavimo u zoološkom vrtu ili centru za retke ptice, negde gde će mu biti prijatno, među ostalim pticama sa kojima može da komunicira“, rekla je Antonina Majza, u čijem domu se nalazi ova egzotična ptica.

Stručnjaci kažu da je ptica verovatno želela da emigrira sa jezera Tengiz u Kazahstanu na Arapsko poluostrvo, ali je zbog jake i iznenadne promene vetra, završio u Sibiru.

Izvor: Daily Mail

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: