Oporavlja se pas kojeg je vukao automobil

Preživeo je pas kojeg je u u nedelju vukao automobil kroz beogradsko naselje Grocku.

Izvor: B92

Utorak, 25.10.2016.

13:51

Oporavlja se pas kojeg je vukao automobil
Foto: Thinkstock / ilustracija

Beta nije mačka, ali ima devet života. Toliko joj je srećnih okolnosti trebalo da u nedelju preživi dramatičnu vožnju dugu dva-tri kilometra: vezanu za "golf dvojku", vukli su je nekoliko minuta ulicama Grocke. Sva je u ranama, ali je preživela. Oporavlja se u svom domu i za desetak dana trebalo bi na svet da donese svoje prve štence.

Građani su alarmirali policiju smatrajući da je reč o zlostavljanju životinja. Ipak, ispostavilo se da je u pitanju sklop nesrećnih okolnosti, kao i da vozač nije znao da je na povocu ostao vezan lovački pas.

"U nedelju ujutru otišao sam sa kumom i psom u lov, nakon čega smo svratili do moje kolibe u blizini lovišta", kaže za "Novosti" Radomir P. (45), vlasnik psa.

"Dok sam završavao poslove, Beta je ostala zavezana za automobil. Vozilo sam nakratko pozajmio kumu, zaboravivši da mu skrenem pažnju da je ona ostala tamo. Jako sam potresen, ali reč je samo o mojoj nepažnji."

Psa koji se zavukao ispod kola i zaspao niko nije primetio. Kada su kola krenula, Beta je trčala dok je mogla, zatim ju je automobil vukao po putu. Posle pet minuta, vozač je srećom primetio šta se desilo i odmah odvezao psa kod veterinara. I dalje je potresena, ima ogrebotine i zavoje, ali nema ozbiljnijih unutrašnjih povreda i svi veruju da će se brzo oporaviti. Po koži joj je namazan antibakterijski sprej kako bi rane što brže zarasle.

"Nikad ne bih uradio tako nešto namerno", kaže Radomir P.

"Ima bolji pedigre od svih, svoj pasoš, knjižicu, ocene... To je pas kakvog nema. Sve je, srećom, prošlo dobro. Kod nas je u domu otkad je bila štene. Ona je jak pas i nadam se da će nam pokloniti mnogo zdravih štenaca."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: