Pas beži od vas? Nipošto ga nemojte hvatati...

Šta ćete prvo uraditi kad pas krene da beži od vas?

Izvor: Index.hr

Nedelja, 26.10.2014.

08:50

Default images

Krenuti za njim i to je odgovor koji bi ponudila većina vlasnika. Međutim, to funkcioniše po sledećem principu - što više vi trčite, to će više i on trčati. Upravo zato, odlučili smo da sa vama podelimo nekoliko korisnih saveta koji će vam pomoći da pravilno reagujete u takvim situacijama.

1. Stanite i lezite

Možda će vam zvučati jako glupo, ali dopustite da vam objasnimo zašto ovaj savet ima logike. Ne morate nužno leći, ali se barem sklupčajte i stavite ruke tako da ih pas ne vidi. U njemu će se tada probuditi znatiželja, jer je to za njega neobično ponašanje. Vrlo verovatno će doći do vas kako bi proverio šta se događa i da li je s vama sve u redu, što je idealna prilika da ga zgrabite za ogrlicu.

2. Trčite u suprotnom smeru

Psi vole potere, ali neka ovaj put on juri vas, a ne vi njega. Čak i ako inače nije za takvu vrstu igre, kad vi počnete da trčite, takođe će proraditi njegova znatiželja i počeće da vas prati. Naterajte ga u zgradu, automobil ili neko drugo mesto, gde ćete moći da ga lakše uhvatite.

3. Otvorite vrata od auta

U slučaju da vam je auto u blizini, otvorite vrata i pitajte svog ljubimca da li je raspoložen za vožnju. Radi se o tome da psi često povezuju vožnju s dobrim stvarima, kao što je npr. vožnja do parka, gde će se istrčati i igrati sa ostalim psima.

4. Sedite

I to tako da mu okrenete leđa ili jednu stranu. Ponovo, vaš ljubimac će to ponašanje smatrati čudnim i prićiće vam iz čiste znatiželje. Takođe, tako ćete delovati manje opasno po njega i samim tim je veća verovatnoća da će vam prići. Ako imate poslastice uz sebe, stavite nekoliko oko vas, kako bi ga još brže privukli.

Foto: Image courtesy of antpkr at FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: