Potrebna podrška za izgradnju parka za pse

Vlasnici pasa u Beogradu neretko se suočavaju sa neprijatnostima kada dođe vreme za šetnju ljubimaca. Nedostatak parkova za pse muči svakog prosečnog vlasnika psa, a taj problem prevazilazi se šetnjom između solitera, pored prometnih saobraćajnica gde postoji niz opasnosti, ali i sugrađana koji nisu ljubitelji životinja.

Izvor: B92

Sreda, 09.07.2014.

15:25

Default images

Foto: Michael Gil/Flickr.com

Na Novom Beogradu ne postoji nijedan park za pse u kome bi vlasnici uživali u društvu svojih, ali i ljubimaca drugih vlasnika. Miloš Četnik, rešio je da to promeni, a vi mu u tome možete pomoći.

Miloš živi na Novom Beogradu i vlasnik je mešanca lovačkog psa. Naravno, svakodnevno je imao problem da za svog ljubimca nađe „parče zamlje“ na kome bi se on igrao i obavljao osnovne potrebe.

Kako na Novom Beogradu nema uređenog i registrovanog parka za pse, ili, kako se to sada zove – eko zone, Miloš je pomislio da je prostor između zgrada u Bloku broj 8 idealno mesto za tako nešto!

-Na konkursu koji je organizovao Evropski pokret u Srbiji kroz portal "Moguća Srbija" pre dve godine, moj projekat “Zelena oaza” za Novi Beograd je nagrađen u oblasti urbanog i ruralnog razvoja. Kako se pored obnove košarkaskog terena i česme nalazi i neuređena površina moj projekat predviđa i stvaranje eko zone za vlasnike kućnih ljubimaca. – rekao nam je Miloš.

On je osmislio da bi na ovom, sada neuglednom mestu, trebalo obnoviti košarkaški teren, popraviti česmu koja ne radi poslednjih 10 godina, napraviti mini-park i park za kućne ljubimce.

-Kada sam bio na razgovoru u “Gradskom Zelenilu”, direktor mi je rekao da je projekat odličan i da je posebno dobra stavka obnova česme, zbog koje bi park trebalo da zaživi. Sa druge strane, rekao mi je da park za kućne ljubimce i košarkaški teren moraju biti odvojeni ogradom ili tribinama. U parku će biti postavljene i sprave za pse, koje kako sam saznao nisu skupe, samo treba naći donatore.

Dok tri devojke sa Arhitektonskog fakulteta rade na projektu koji je Miloš osmislio, njegov zadatak je da prikupi potpise najmanje 500 građana kako bi ova sjajna zamisao bila ostvarena.

Miloš ne želi da potpise prikuplja online, jer mu znači podrška isključiuvo ljudi kojima će taj park biti od koristi i koji veruju da je njegova ideja dobra.

Za sada je prikupio 120 potpisa, a ukoliko biste i vi voleli da podržite izgradnju parka, možete doći danas, u 18 časova u Blok 8 gde je organizovano okupljanje vlasnika i ljubimaca.

Takođe, ako niste u mogućnosti da danas dođete, Miloš će vas u subotu čekati od 12 časova u atrijumu Delta sitija, pišu Životinje.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: