"Molimo Švajcarce da ne jedu mačke i pse za Božić"

Stotine hiljada Švajcaraca jedu mačke i pse, saopštilo je udruženje za prava životinja SOS Chats Noiraigue koje je zatražilo od Vlade da zabrani tu praksu.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.11.2014.

21:45

Default images

Aktivisti su predali zastupnicima švajcarskog parlamenta peticiju u kojoj se traži da se zakonom zabrani jedenje kućnih ljubimaca - težak zadatak u zemlji gde se mačke još uvek pojavljuju na tradicionalnom božićnom meniju na nekim područjima.

"Oko tri posto Švajcaraca u tajnosti jedu mačke ili pse", izjavila je Tomi Tomek, osnivačica i predsednica udruženja SOS Chats Noiraigue, za agenciju AFP.

"Mi to vidimo posebno u regijama Lucerna, Appencela, Jure i u bernskom kantonu", dodao je.

Pseće meso koristi se većinom za kobasice i lek za reumu, rekla je Tomek.

Prema njenim rečima, mačke se pripremaju za Božić na isti način kao i zečevi - s belim vinom i belim lukom, posebno oko Berna i u Juri i Lucernu.

Švajcarci su takođe među najvećim potrošačima konjskog mesa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: