Kako da tretiram kožnu povredu?

Petrike Nika: Imam rotvajlera starog dve godine i primetio sam da se na vratu iznad glave pojavilo nešto žuto i masno i ima težak miris. Šta bi trebalo da uradim sa tim?

Izvor: B92

Petak, 11.07.2014.

12:59

Default images

Kožne promene mora da pregleda veterinar i ako ima potrebe za tim, da se uzmu uzorci (bris kože ili /i dlake, skarifikat kože, citološki bris....), kako bi se utvrdila priroda promene (promene izazvane ektoparazitima-buve, vaši, šugarci..., bakterijama ili gljivicama), jer se svaka promena drugačije leči.

Ono što Vi možete da uradite dok ne odete kod veterinara, jeste da promenu ošišate do zdravog dela kože i da promenu očistite nekim dezinfekcionim sredstvom (3% hidrogen, povidon-jod rastvor, Octenisept rastvor...).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: