Peti preti milionska tužba za krađu i eutanaziju čivave

Grupa za zaštitu životinja – Peta nedavno se suočila s tužbom od devet miliona dolara zbog čivave Maje koju je jedan od radnika organizacije uspavao bez dozvole.

Izvor: B92

Petak, 27.11.2015.

13:30

Default images
Foto: Screenshot

U sudskim dokumentima se navodi da je porodica Zarejt tog dana otišla u Parksli, kupila čivavi jastuk u jednoj radnji, ali da psa nigde nije bilo kada se vratila kući.

Nakon što je Maja uspavana, predstavnici Pete posetili su dom porodice sa korpom voća i saopštili loše vesti. Gospodin Zarejt istakao je da je njegova ćerka, kada je saznala da je pas ubijen, nedeljama plakala, nije mogla da spava, kao i da je izgubila na težini.

“Želimo da odgovaraju za ono što su učinili. Porodica je izgubila jednog člana - svaki vlasnik životinja razumeće njihov bol”, izjavio je tužilac Vilijam Šumejk.

Država je organizaciji prethodno naplatila kaznu od 500 dolara zato što nije ioštovala zakonski rok držanja napuštenih životinja pre uspavljivanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: