Otvoren prvi krematorijum za kućne ljubimce u Srbiji

U Novom Sadu je nedavno otvoren prvi krematorijum za kućne ljubimce u Srbiji i jedan od tek nekoliko u čitavom regionu.

Izvor: B92

Petak, 08.04.2016.

15:30

Otvoren prvi krematorijum za kućne ljubimce u Srbiji
Foto: Thinkstock

Prema rečima zaposlenih u preduzeću „Aurorapet“, ideja za ovakvu delatnost potekla je iz realne potrebe širokog kruga ljudi, te iz želje i namere da smrt kućnog ljubimca za njegove vlasnike bude što dostojanstvenija i što manje bolna.

"Svesni smo toga koliko kućni ljubimci ljudima znače, kao i toga da za najveći broj ljudi kućni ljubimac predstavlja bezmalo ravnopravnog člana porodice. Sa druge strane, smrt ljubimca je neminovnost, koja se jednom, nažalost, mora desiti, a „Aurorapet“ je nastala iz želje i potrebe da ta smrt predstavlja što manji gubitak, da uginuli ljubimac bude dostojanstveno kremiran i vraćen vlasnicima u urni", kaže Dejan Pulić, direktor preduzeća „Aurorapet“.

Zaposleni u preduzeću kažu da je krematorijum „Aurorapet“ građen po najsavremenijim evropskim i svetskim standardima, uz poštovanje svih detalja i parametara, a pre svega uz vođenje računa o zaštiti životne sredine.

"Ovakva preduzeća u svetu nisu novost, ali ih kod nas, u čitavom regionu, ima tek nekoliko, dok u Srbiji do sada nije postojalo nijedno. Znamo da nikome ko je za svog ljubimca vezan nije svejedno šta će se sa njim desiti nakon smrti i kako će biti sahranjen ili kremiran, a Aurorapet postoji upravo zbog tog", kaže Pulić, dodajući da radnici ovog preduzeća svojim klijentima nude kompletnu uslugu, od preuzimanja uginulog ljubimca iz kuće, do vraćanja vlasniku urne s posmrtnim ostacima.

Više o delatnosti ovog nesvakidašnjeg preduzeća može se pronaći na internet-strani aurorapet.rs.

Izvor: zivotinje.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: