Ruski mačak izabran da predviđa fudbalske rezultate

Slavni ruski umetnički i kulturno-istorijski muzej Ermitraž odabrao je mačora Ahila, jednog od mačaka koje žive u muzeju da predviđa rezultate međunarodnog fudbalskog turnira Kupa konfederacija.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 16.06.2017.

17:08

Ruski mačak izabran da predviđa fudbalske rezultate
Printscreen YouTube/Ruptly TV

U to ime, muzej Ermitraž je juče odabrao mačora Ahila, koji će predviđati rezultate utakmica Kupa konfederacija tako što će mu pre utakmice biti ponuđena dva tanjira obeležena imenima učesnika, od kojih će jedan on odabrati.

Belog mačora plavih očiju, starog godinu i po dana, predstavio je na konferenciji za novinare ruski fudbaler Aleksandar Keržakov. Mačke žive u Ermitažu još od 18. veka, kada ih je carica Katarina Velika postavila za čuvare slika u galeriji. Slavni muzej je trenutno dom za oko 50 mačaka koje žive u njegovom podrumu i hvataju miševe.

Kup konfederacija počinje u subotu, kao uvod u Svetsko prvenstvo koje će se održati u Rusiji 2018. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: