Mačak premijer je u problemu: Stigao novi suparnik

I treća mačka našla je svoj dom u Vajthol ulici u Londonu čime je Leri, poznat i kao “mačak premijer”, dobio dodatnu konkurenciju.

Izvor: Independent

Subota, 30.07.2016.

11:42

Mačak premijer je u problemu: Stigao novi suparnik
Tanjug / AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Crni 18-mesečni mačor Gledstoun, “gazda” je Ministarstva finansija, a opisan je kao “pohlepan mačak sa stavom”, zbog čega postoji velika verovatnoća da će ući u sukob sa Lerijem i Palmerstounom (ovaj drugi je iz Ministarstva za spoljne poslove).

Poput komšija, Gledstoun je spasen iz Batersi prihvatilišta za pse i mačke gde je nosio ime Timi. Ime je dobio po bivšem premijeru i ministru finansija Vilijamu Evartu Gledstounu.

Nadajmo se da neće imati istu sudbinu kao mačka poslednjeg kancelara. Mačka Freja preseljena je na selo, zbog sukoba sa mačkom Lerijem i običaja da nestane na nekoliko dana.

Novi ministar finansija Filip Hamond pozdravio je svog novog prijatelja u Ministarstvu fotografijom u kom Gledstoun sedi u njegovoj crvenoj kutiji.

Osoblje Ministarstva zajedno hrani Gledstouna i brine o njegovim potrebama, a on zauzvrat lovi miševe.

Na njegovom Istagram profilu opisan je kao “najpopularniji kolega u Ministarstvu finansija Njenog Veličanstva”.

Front page of the Evening Standard. I'll take it. #famous

A photo posted by Gladstone (@treasury_cat) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: