Da li je bolje čuvati dve mačke ili samo jednu?

Iako se smatra da su vole samački život, većina mačaka se dobro slaže sa drugarima svoje vrste. Zbog toga mnoge mačke u domovima žive bez društva, što može ostaviti posledice na njihovo ponašanje...

Izvor: B92

Nedelja, 07.09.2014.

18:29

Default images

Foto: Shannon/Flickr.com

Mačke su često satima u toku dana prepuštene same sebi, bez mentalne i fizičke stimulacije, dok njihovi omiljeni ljudi rade čak i prekovremeno. Ukoliko čuvate jednu mačku i puno radite, ona se od dosade može ulenjiti i postati depresivna.

Ukoliko ima prijatelja svoje vrste, oni će se međusobno zabavljati, igrati i maziti dok vi niste tu, piše portal Životinje.rs

Mačići su puni energije i željni igre, pa je ljudima ponekad teško, uz puno radno vreme, da im posvete dovoljno pažnje. Usvojiti više od jednog mačeta može biti rešenje tom problemu.

Pored toga, mačići tokom igre uče važne životne lekcije jedni od drugih. Kroz igru, oni se zajedno socijalizuju, uče da love, razvijaju koordinaciju i mišiće.

I naravno, udomljavanjem još jedne mačke spašavate nečiji život. Svaki put kada se usvoji mačka iz azila, oslobađa se mesto za neku drugu sa ulice koja će tu čekati novi dom.

A koliko mačaka vi čuvate?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: