Nove knjige za decu

Predstavljamo vam nove knjige za mališane u izdanju Kreativnog centra.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.09.2009.

22:54

Default images

Sedam Novčića

Gijom Prevo (Guillaume Prevost)
Prevela s francuskog Gordana Breberina

Posle nekoliko putovanja kroz vreme koja mu je omogućio izrezbareni kamen Sem je konačno otkrio gde mu je otac:
u srednjovekovnoj Vlaškoj, u tamnici krvoločnog tiranina Drakule! Da bi se snašao u hodnicima vremena i da bi mogao da spase oca, Sem mora da sakupi sedam novčića. Ali na mnoštvo opasnosti iz prošlosti nadovezuju se i zamke koje mu postavlja neki tajanstveni neprijatelj…

Disciplina bez batina

Napisala Nevena Lovrinčević
Ilustrovala Neda Dokić

Svako od nas želi da sa svojim detetom ostvari nežan odnos, pun uzajamnog uvažavanja i ljubavi. Ipak, ako se dogodi da dete besni, tuče drugu decu, ne poštuje vreme dolaska kući – što su situacije sa kojima se svaki roditelj povremeno sretne – znači li to da takvo ponašanje treba tolerisati i čekati da samo prođe? Nikako.
Zanemarivanje tih situacija tokom dužeg vremena može dovesti do toga da se dete teže uklapa u vrtić ili školu, kao i do brojnih drugih problema i poremećaja ponašanja, pa je veoma važno da roditelji na njih pravovremeno reaguju. Disciplinovanje nije kažnjavanje, već učenje deteta tome koji su oblici ponašanja prihvatljivi, a koji nisu, kao i tome da za svoje ponašanje mora da snosi posledice. Disciplinovanje je važan deo onoga što činimo da bi naša deca jednog dana postala zrele, odgovorne i moralne osobe.
U ovoj knjizi naći ćete korisne informacije o jednostavnim i uspešnim tehnikama disciplinovanja, koje će vam pomoći da vašu malu i ne tako malu decu naučite adekvatnom ponašanju na nenasilan, ali efikasan način.

Dobar dan, drugovi

Ondžaki (Ondjaki)
Prevela s portugalskog Ana Kuzmanović-Jovanović

Luanda, Angola, 1990. Glavni junak ove knjige je Ndalu, običan dečak koji živi na neobičnom mestu. Kao i sva ostala deca, on se smeje svojim nastavnicima, izbegava da radi domaće zadatke i voli da sluša uzbudljive priče. Ali njegovi nastavnici su Kubanci, domaći zadaci su sastavi o radnicima i seljacima, a priče su o bandi Prazan kovčeg, koja najčešće napada škole.
Roman Dobar dan, drugovi govori o grupi prijatelja koji provode svoje čarobno detinjstvo u zemlji u kojoj besni rat. Ali svet oko njih se menja i to detinjstvo ne može zauvek da traje...

Duhovo dete

Duhovo dete
Sonja Hartnet (Sonya Hartnett)
Prevela s engleskog Ivana Đurić-Paunović

Medi čezne da joj život bude tajanstven i magičan, poput bajke. A onda jednog dana na plaži sreće neobičnog mladića, kakvog nikada do tada nije upoznala...
Duhovo dete, najnoviji i po mnogo čemu najbolji roman Sonje Hartnet, objavljen 2007. godine, neposredno pre nominacije za nagradu ALMA, jeste fantastična poetska pripovest koja nam, na simboličan način, saopštava velike istine o životu i ljubavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: