Izložba fotografija "Prostranstva" autora prof. dr Zorana Milutinovića

Izložba fotografija pod nazivom "Prostranstva", autora prof. dr Zorana Milutinovića, GPSA, EFIAP/p biće otvorena u ponedeljak, 13. novembra u 19 časova u Galeriji Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Izložba ovog autora izuzetnog umetničkog senzibiliteta pokazuje koliko je raznovrsan i raskošan biljni i životinjski svet u Srbiji.

Posetioci će moći da vide dragulje flore i faune na sto devet fotografija podeljenih u tri segmenta: Vode, Brda i Živa ravnica.

Izložbu će otvoriti Dragoljub Zamurović, jedan od naših najpoznatijih i najpriznatijih fotografa.

Zoran Milutinović je lekar, otorinolaringolog, doktor medicinskih nauka, redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu. Član je Foto saveza Srbije, sa zvanjem kandidat-majstor fotografije.

Foto: Promo
Foto: Promo

Takođe, nosilac je zvanja EFIAP/p, prvi u Srbiji (Ekselencija – platina Internacionalne federacije fotografskih asocijacija), zvanja GPSA (zlato Fotografskog društva Amerike), jedini u Srbiji.

Učesnik je preko 350 grupnih izložbi fotografija u zemlji i inostranstvu (u preko 35 zemalja na svim kontinentima) i dobitnik preko 280 nagrada i pohvala. Najuspešniji je autor Foto saveza Srbije (2009., 2010., 2011., 2012.god).

Foto: Promo
Foto: Promo

Milutinović je prvi (i za sada jedini) autor iz Srbije koji je do sada na izložbama fotografija osvojio preko 20.000 bodova (prema pravilniku FSS).

Autor je 22 samostalne izložbe fotografija, koautor i urednik jedne fotomonografije.

Autorski opus obuhvata razne oblasti fotografije, sa posebnim interesovanjem za fotografisanje prirode.

Prati B92 na Viberu

Aktuelno

strana 1 od 67 idi na stranu