Trijumfalno zatvaranje sezone Beogradske filharmonije

Herojska tematika obeležiće sutra u Kolarčevoj zadužbini zatvaranje sezone Beogradske filharmonije, pod upravom Uroša Lajovica.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 15.06.2017.

10:47

Trijumfalno zatvaranje sezone Beogradske filharmonije
Foto: Youtube Screenshot/Beogradska filharmonija

Orkestar će izvesti Betovenovu simfoniju "Eroika" i "Uvertiru 1812" Čajkovskog, a zajedno sa solistom Ištvanom Vardaijem Hajdnov "Koncert za violončelo".

"Izvodimo napoleonski program, idealan za kraj koncertne sezone. Betoven je Eroiku pisao za Napoleona, Hajdn je imao privatne veze sa njim, a Uvertira 1812 slavi pobedu, ali nad Napoleonom", rekao je Lajovic, nekadašnji šef-dirigent Beogradske filharmonije.

Pored 25 koncerta na Kolarcu, pet dodatnih termina u okviru ciklusa "Filharmanija" i "Teatar u Filharmoniji" na kamernoj sceni, sezonu Beogradske filharmonije su obeležila gostovanja u čuvenoj sali "Čajkovski" u Moskvi, prestižnoj MUPI u Budimpešti, na domaćem festivalu NOMUS, kao i turneja Filharmonija na severu Srbije.

Koncertnu sezonu zaokružuje besplatan koncert na otvorenom koji Beogradska filharmonija priređuje zajedno sa novim šefom-dirgentom Gabrijelom Felcom, na kojem će čuveni Zubin Mehta nastupiti kao specijalni gost, 25. juna, u bloku 13, kod Palate Srbija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: