Predstava iz Slovačke pobednik

Na okončanom 9. Međunarodnom pozorišnom festivalu ,,Slavija" pobedila je predstava ,,Mesec dana na selu" Ivana Turgenjeva u režiji Romana Polaka, u izvođenju pozorišta ,,Astorka Korzo '90" iz Bratislave.

Kultura

Izvor: Beta

Četvrtak, 18.03.2010.

11:23

Default images

Na festivalu koji je završen uručenjem nagrade ,,Don Kihot" na sceni pozorišta ,,Slavija", od 9. marta je u takmičarskom programu prikazano osam predstava iz Hrvatske, Brazila, Rusije, Bugarske, Rumunije, Slovačke i Srbije.

Nagradu je u ime ansambla iz Bratislave primila pozorišna kritičarka Julijana Benova.

Jednoglasnu odluku o najboljoj predstavi doneo je žiri čiji je predsednik dr Raško Jovanović (Srbija), a članovi Eleonora Makarova (Rusija) i Blagoje Stefanovski (Makedonija).

Žiri je ocenio da je program festivala bio stilski i žanrovski raznolik i da su, što se tiče kvaliteta izvođenja, postojale velike razlike između pojedinih predstava .

Predstava ,,Mesec dana na selu" urađena je kao ,,lirska komedija, u znaku vodvilja, kadkad propraćena čak i estradnim elementima", a nagrađena je ,,zbog odličnih glumačkih kreacija čitavog ansambla, naročito Marte Sladečkove i Mateja Landla, kao i zbog scenskog okvira Tomaša Rusina i kostima Marije Havran, te zbog uspostavljene izvanredne komunikacije sa gledalištem", obrazložio je žiri.

Žiri je izdvojio za pohvalu i predstavu ,,Sanjao sam bekstvo", po delu ,,Bekstvo" Mihaila Bulgakova, u izvođenju Dramsko-lutkarskog pozorišta iz bugarskog grada Vraca, u režiji Nikolaja Poljakova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: