Pozorište lutaka Pinokio na festivalu u Šibeniku

Posle 27 godina prva dečija predstava iz Srbije je u zvaničnoj selekciji Međunarodnog festivala u Šibeniku.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 24.03.2017.

16:20

Pozorište lutaka Pinokio na festivalu u Šibeniku

Velika radost je zavladala u Pozorištu Pinokio.

Srtariji glumci iz ansambla se sećaju tradicionalnih gostovanja u Šibeniku, mlađi, tek što su rođeni kad su prekinute kulturne veze sa Hrvatskom.

Rečna sirena je lutkarski spektakl za celu porodicu. Autor je gostujući reditelj iz Bugarske, Todor Valov, dizajin lutaka, kostima i scenografije je Natalija Gočeva.
Igraju Jovan Popović, Goran Popović, Zoran Todorović, Nela Nikolić, Ljiljana Živić i Ivana Todorović.

Na poslednjim Susretima profesionalnih lutkarskih pozorišta Srbije naša predstava se okitila važnim nagradama: Nela Nikolić za ulogu Lore i Ljiljana Živić za ulogu Stare grofice dobile su prvu nagradu za glumu, a Todor Valov za režiju.

Predstava pokazuje da kada laž, podlost i pohlepa zaživi u ličnosti ili društvu, uvek donosi muku, ubijajući sreću i radost u životu. Ali, kada ljubav nadjača...sve se menja.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: