Na bis: "Dogvil" u Beogradu 21. i 22. januara

Predstava "Dogvil" reditelja Kokana Mladenovića i muzičara i producenta Marka Grubića biće zbog velikog interesovanja izvedena još dva puta u Beogradu - 21. i 22. januara u Mikser hausu.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 20.01.2015.

08:31

Default images

Od prvih sedam izvođenja čak šest je bilo rasprodato, počev od premijere 19. decembra u Mikser hausu, preko još dve beogradske predstave, do dve u Novom Sadu i po jedne u Inđiji i Kragujevcu.

Narednih dana "Dogvil" gostuje 30. januara u Kruševačkom pozorištu, a 31. januara u Centru za kulturu Svilajnac. Turneja se nastavlja, najavili su organizatori.

Ulaznice za nova beogradska izvođenja Dogvila mogu se kupiti na prodajnim mestima servisa Gigstix (Mikser haus, Vulkan knjižare, Korner šopovi) i onlajn, a cena je 1.000 dinara.

U Mikser hausu trenutno je u toku izložba "Dogvil: Idealni grad". Glavnu postavku čine radovi studenata koji su odgovorili na zadatak "Budućnost grada - Budućnost Dogvila: kreiranje koncepta scene" na predmetu Budućnost grada, Arhitektonskog fakulteta u Beogradu.

Prateći program čini projekcija svih radova koji su stigli na konkurs "Dogvil interakcija". Izložba će biti otvorena do 24. januara.

"Dogvil" je scenski komad koji je pozorišna predstava koliko i koncert: na bini su tri muzičara, dve glumice i glumac, a narativ se predstavlja glumom, koncertnim izvođenjem i interakcijom sa videom, odnosno scenama na velikom platnu.

Pozorišnu adaptaciju scenarija istoimenog filma Larsa fon Trira režirao je Mladenović, a muziku kompozitora Grubića izvodi uživo grupa "Vrooom" u sastavu: Andrijana Belović (glas i klavijature), Jamal Al Kiswani (saksofoni) i Grubić (bas, gitara, klavijature, loopovi).

Glumac Branislav Trifunović igra sve muške uloge u komadu, a ulogu Grejs i sve ostale ženske uloge igraju Milica Majstorović i Tamara Aleksić, koje su izabrane na audiciji.

Koproducenti predstave su Mikser, SKC Novi Sad i Marko Grubić (Fast Forward). Partner predstave je KC Pančevo. Projekat je podržao Sokoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: