"Mali mi je ovaj grob" na MESS-u

Drama poznate srpske autorke Biljane Srbljanović "Mali mi je ovaj grob" biće sutra uveče izvedena u glavnom programu međunarodnog pozorišnog festivala MESS u Sarajevu.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 08.10.2014.

20:49

Default images

Predstava o Gavrilu Principu i drugovima, u postavci bosanskog reditelja Dina Mustafića, igra se od marta ove godine u Bitef teatru, koji je koproducent zajedno sa Hartefakt fondom, Kamernim teatrom 55 iz Sarajeva, kazalištem Ulises sa Briona i "Testament filmom" iz Beograda.

Na MESS-u će biti izvedena na sceni Kamernog teatra 55, a organizatori festivala najavili su Srbljanovićevu kao jednu od najcenjenijih evropskih spisateljica.

Ona je i otvorila ovogodišnji MESS, 3. oktobra. U najavi predstave kaže se da je to "priča o sarajevskom atentatu i implikacijama tog čina na opštem i ličnom planu, sa fokusom na značaju borbe za slobodu, revoluciju i mladost".

Sutra je na programu i predstava "Dob" italijanske trupe "Collettivo Cinetico" koju je režirala Frančeska Penini. Predstava istražuje princip nesigurnosti i sisteme pravila kakve nalazimo u igrama. Izvođači su mladi koji su na pragu ili su tek prešli 18. godinu.

U programu "Off MESS" održavaju se izložbe "Kolekcija budućeg nasleđa" i "Open spaces". Izložba "Open spaces" je sastavni deo predstave u nemačkoj produkciji "Bojno polje sećanja 1914/2014", koja se na MESS-u igra na Otvorenoj sceni Akademije scenskih umetnosti, a nedavno je učestvovala i na Bitefu, u Zvezdara teatru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: