Nove predstave u okviru “Cirkobalkane”

Prvi festival savremenog cirkusa “Cirkobalkana” održava se od 2. maja u Beogradu, u parku iza Hale Pionir.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 16.05.2013.

16:51

Default images

U toku ove nedelje održale su se besplatne dečje radionice organizovane uz pomoć opštine Palilula, Francuskog kulturnog centra i kompanije Imlek. Predstojeći vikend u cirkusu donosi tri zanimljive gostujuće predstave za odrasle i jednu dečju:

Petak, 17. maj od 20:00 časova u okviru večernjeg programa za odrasle predstaviće se Triko Cirkus Teatar iz Hrvatske sa predstavom "Slavuj", a publiku će potom zabaviti muzička grupa AB RE.

Subota, 18. maj u prepodnevnom terminu od 11:00 do 13:00 časova u okviru dečjeg programa prikazuje se predstava "Nema Dilema" hrvatske trupe “Cirkorama” koja je jedan od koorganizatora festivala.

Večernji termin od 20:00 časova rezervisan je za Triko Cirkus Teatar i "Dve i po sestre", predstavu za odrasle zasnovanu na Čehovove „Tri sestre“. Rediteljki Li Delong je ovaj klasični tekst, koji je obradila u manirima karaktera baziranog u klovnu, a koji se izvodi bez karakterističnog crvenog nosa, poslužio kao motivacija za preispitivanje porodičnih odnosa, opterećenosti društveno uslovljenim vezama, te žudnje.

Po završetku predstave publika može da se zabavi uz ritmove benda AB RE. U nedelju od 18 do 20 časova termin je rezervisan za 3 francuske kratke predstave u jednom terminu: "Legenda o Feilipu" - klovn kung fu spektakl, "Ključ 24" - burleskna predstava s manipulacijom predmeta i zvuka i "Kao kap vode u ženskoj torbici" - Kratke scene iz života za jednu ženu i jedan trapez.

Cena ulaznica za predstave za decu su 200 dinara, a za odrasle 350. Sve dodatne informacije o predstavama i umetnicima možete pronaći na sajtu festivala.

Festival je organizovan u koprodukciji tri trupe savremenog cirkusa “Cirkusfera” iz Beograda, “Cirk’Oblique (Carcassonne, Francuska) i trupom “Cirkorama” (Zagreb, Hrvatska), a u saradnji sa Francuskim kulturnim centrom i Francuskom ambasadom iz Beograda, Francuskim ministarstvom kulture, Opštinom Palilua, Turističkom organizacijom Beograd i kompanijom IMLEK koja je pomogla realizaciju dečjih programa na festivalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: