Razgovor sa pesnikom Đorđem Kuburićem u SKC-u

Razgovor sa pesnikom pod naslovom "Đorđe Kuburić: Pesme Iz Dvorišta" biće održan u sreda 27. septembra u 19 sati u maloj sali SKC-a u Beogradu. Razgovor vodi Vesna Kapor.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.09.2017.

19:29

Razgovor sa pesnikom Đorđem Kuburićem u SKC-u
Printscreen YouTube

"Moj ideal jeste da ispevam pesmu bez reči (ptice to umeju, a ja ne umem), moje Lirsko ja, u velikoj meri, oslikava i moju sopstvenu personalnost!" Đ.K.

Rođen godine 1958. u Bačkom Petrovom Selu. Diplomirao na novosadskom Filozofskom fakultetu (odsek za jugoslovenske književnosti i svetsku književnost). Piše poeziju.Bavio se, dugo, rok, filmskom, pozorišnom i književnom kritikom. Objavi, tu-i-tamo, poneki prikaz ili esej. Živi u Subotici.

Objavljena dela: "Vrhovna tačka", "Poema o praznom prostoru", "Prljave koštice", "Gradovnik", "Razglednice noćne ptice", "Zašto volim viski", "Blue Moon" i "Peme iz dvorišta".

Zastupljen u nekoliko antologija, prevođen na engleski, mađarski, poljski, slovački, ruski i rusinski jezik. Dobitnik nagrade "Lenkin prsten" 2011. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: