Srbija učestvuje na Sajmu knjiga u Moskvi

U Moskvi danas počinje 30. Međunarodni sajam knjiga na kojem će, u organizaciji Minstarstva kulture i informisanja, učestvovati i Srbija.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 06.09.2017.

08:52

Srbija učestvuje na Sajmu knjiga u Moskvi
Foto: Gettyimages

Na štandu Republike Srbije biće izložene knjige srpskih pisaca prevedene na ruski jezik, izbor iz savremene književne i teorijske produkcije, novi tomovi sabranih dela srpskih klasika i monografska literatura.

Deo programa Moskovskog sajma su paneli povodom dva jubileja: 250 godina od rođenja Filipa Višnjića i 125 godina od rođenja Ive Andrića. O odnosu pesničke tradicije i savremene poezije u srpskoj književnosti i o lirskom u delu Ive Andrića govoriće profesor Filološkog fakulteta i upravnik Univerzitetske biblioteke u Beogradu Aleksandar Jerkov i pesnik Dragan Jovanović Danilov.

Kako je najavilo Ministarstvo kulture i informisanja, biće održan i razgovor sa ruskim izdavačima koji objavljuju dela autora iz Srbije. Za Sajam knjiga u Moskvi pripremljeni su katalog "Srbija čita/Čitaj Srbiju" u kom se za prevođenje preporučuju knjige svih žanrova koje su u poslednje dve godine dobile najuglednije nagrade, elektronski adresar izdavača, promotivni video i programska brošura "Dijalozi".

Programsko predstavljanje srpske književnosti i izdavaštva povereno je Biblioteci grada Beograda, a tehnička realizacija Privrednoj komori Srbije. Međunarodni sajam knjiga u Moskvi traje do nedelje, 10. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: