"Šund i kič su osvojili našu stvarnost"

"Susret pod neobičnim okolnostima" je nesvakidašnji roman o ljubavi i veri, o posrnulom anđelu i demonima, o poimanju sudbinskog i nebeskog - roman će biti predstavljen u maloj sali SKC u sredu, u 19 časova.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.03.2017.

09:35

Foto: Thinkstock

Na predstavljanju će govoriti Predrag Petrović, Vladan Bajčeta i autor, a urednik je Vesna Kapor.

Kako je saopšteno, Vladan Matijević je još jednom pokazao zašto njegove knjige dobijaju najznačajnije književne nagrade, zašto o njima pišu najznačajniji književni kritičari, zašto se toliko čitaju i prevode na strane jezike.

"Šund i kič su osvojili našu stvarnost. Prave vrednosti su zatrpane njima i skoro da su neprimetne. Stvarnost sve više liči na rijaliti program. Nevidljiva kamera prati nas, nepoznati režiseri montiraju naše živote. Ali svaki čovek može da stvori svoj mali svet, svoje ostrvo na kome će slušati muziku koju voli, čitati dobre knjige, gledati dobre filmove, i ostvarivati kontakte sa sebi sličnim ljudima stvarajući tako arhipelage..” - V. Matijević

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: