Vida Ognjenović: Ljudska prava najugroženija u Turskoj

Najteže stanje po pitanju ljudskih prava i slobode govora u ovom trenutku je u Turskoj, gde su posledice nedavnog neuspešnog državnog udara nesagledive, izjavila je danas za Tanjug spisateljica Vida Ognjenović, predsednica Srpskog Pen centra.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 13.10.2016.

17:30

Vida Ognjenović: Ljudska prava najugroženija u Turskoj
Foto: Tanjug

Ona je naglasila da se upravo vratila iz Španije, zapravo iz Orensea gde je održan Svetski PEN kongres.

"Tamo smo se zauzeli sa naše kolege iz Eritreje, Meksika, Kine, Turske... Tamo nisu samo ugrožena ljudska prava već i javne i umetničke slobode, kao i lična egzistencija ljudi", kazala je Vida Ognjenović.

Poznata spisateljica je najavila da je u Španiji imala sastanke Balkanske pen mreže.

"Dogovorili smo se o boljoj saradnji i osvim detaljima sastanka u Beogradu. Uskoro Makedonija preuzima predsedavanje Balkanskom Pen mrežom. Između ostalog ja sam na Kongresu obavestila kolege da Srpski Pen centar slavi devedeset godina postojanja. Tim povodom održaćemo konferenciju posvećenu književnoj kritici na koju smo pozvali ugledne književnika iz celog sveta", kazala je Vida Ognjenović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: